Filet mignon med Annapoteter, grønnkål, bakt sjalottløk & sjysaus ஜ


🌿 Filet mignon er den fremste delen av indrefileten på storfe.
Supermørt og saftig strykningsdel, som smelter på tungen. 
2% av kjøttet på en stor okse utgjør filet mignon, så det er ikke rart at det er dyrebart - og dyrt !

Jeg kjøpte filet mignon på CC'Mat -Hamar i dag.
Skåret av en hel indrefilet. Ikke så aller verst pris kr. 665,- per kilo.

Ikke vær redd for å be om det stykket du vil ha. ' Ikke den - den er for liten, ikke den med sene i midten av kjøttet, ikke den med ulik høyde, men den ja '.
Når man skal betale over 600,- kroner per kilo kan man forlange god kvalitet.

🌿 Pommes de terre Anna, Annapoteter, Pommes Anna 
- er en fransk ovnsbakt potetrett.

Retten består av tynne potetskiver stående lagvis i en stor form eller flere små posjonsformer. Potetskivene er blandet med smeltet og klarnet smør, gjerne med noen urter salt og pepper. 
🌿 Chou frisé
Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak, som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer.
Jeg synes den er god på smak, men noen synes at den smaker litt 'gress'.



Nydelig klassisk fransk middag med norske råvarer 🌿 
Retten er slettes ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid da sjalottløk/saus og Annapoteter skal steke i nesten en time. 

🍂💛
Filet mignon avec Pommes de terre Anna, Chou frisé, échalotes & sauce au vin rouge 🍷


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 200g Filet mignon / Indrefilet av storfe
  • 6-12 stk sjalottløk
  • 3 dl vann
  • 1 dl rødvin
  • 1 beger kjøttfond
  • 3 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • Rapsolje
  • Meierismør
  • Salt
  • Pepper
  • Annapoteter *
  • Dampet grønnkål *
Filet mignon / Biff 
  1. La kjøttet temperere seg i 30-60 minutter i romtemperatur før steking.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper
  3. Stek biffene i en varm stekepanne med en blanding av olje og godt smør, i 3-5 minutter, til det begynner å piple opp kjøttkraft. Snu biffene., krydre med salt  og stek videre på den andre siden til det kommer frem kjøttkraft.
  4. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før servering. 
Bakt sjalottløk & sjysaus
  1. Rens og skrell sjalottløkene. Del dem i to hvis de er store.
  2. Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele hvitløk eller hvitløk uten fedd delt i 3 eller 4 , samt noen rosmarinkvaster.
  3. Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen biter smør.
  4. Dekk formen med folie og bak på 200°C i 50 -60 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
  6. Skyen i formen serveres, som saus til retten sammen med den bakte løken.
Annapoteter med rosmarin
  • 500g poteter 
  • 60g smør
  • Rosmarin
  • 1 ss rapsolje
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter, skyll dem og del dem i tynne skiver med en mandolin.
  2. Smelt smøret på svak varme i en kjele, sammen med en noen kvister rosmarin. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en skje til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet og urtene skal ikke med.
  3. Legg potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen. 
  4. Pensle små porsjonsformer med litt olje og legg i potetskivene. Begynn ytterst, og jobb deg langs kanten, og innover mot midten. Jeg testet ut med eller uten muffinsform, tenkte de var litt vriene å få ut av formen. Fikk stadfestet at muffinsform ikke gjør jobben lettere. 
  5. Stek potetene i stekeovn på 200°C sammen med løk/sjysausen i 50-60 minutter.
Grønnkål
  1. Kok opp litt vann i en romslig kasserolle, tilsett ett par ss smør og en ts salt.
  2. Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme under lokk ett par minutter.
  3. Ta av lokket og la grønnkålen dampe litt til, til det meste av vannet er fordampet.
Kjøttdisken på CC-Mat Hamar 

Tatt av den fremste delen på indrefileten, den skulle jeg ha !


Bakt sjalottløk med sjysaus


Bakt sjalottløk med sjysaus 


Annapoteter

Annapoteter klar til steking

Grønnkål og Filet mignon


Smak til sausen med salt og pepper 

Filet mignon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF