Det er en gryte med chili, tomater og kjøtt 🍅
Tradisjonelt lages Chili con carne med storfekjøtt, men det er godt med viltkjøtt også.
⇾ Her finner du en utgave med elg !
Chili con carne er en av verdens mest kjente gryteretter !
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.
Chili sin carne, sin betyr uten - 'Chili uten kjøtt'
En vegetarutgave, hvor kjøttet er erstattet med bønner og kikerter.
Gryta får en god varmende fyldig smak når man tilsetter kanel og mørk sjokolade 🍂
Knallgod, smakfull og varmende Tex-Mex gryte.
Perfekt etter en tur ute på høsten -eller vinteren !
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 1 stk gul løk
- 1 stk kinesisk hvitløk eller 3-4 fedd hvitløk
- Stekeolje
- 2 stk gulrot
- 2 stk paprika
- 1 stk chili
- 800 g hermetiske tomater, med eller uten krydder
- 1 ss tomatpure
- 1 ts spisskummen
- 1 ts røkt chili
- 1 stk kanelstang
- 230 g kidney bønner
- 230 g sorte bønner
- 230 g kikerter
- 30 g mørk sjokolade
- 1 ts Maldon salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Hakk løk og finhakk chili. Finhakk -eller riv hvitløk.
- Del gulrot og paprika i ganske små biter.
- Stek løk og hvitløk gyllen i en tykkbunnet kjele før du blander inn chili, gulrot og paprika.
- Hell over tomater, tomatpure og krydder.
- Bland alt godt sammen og la gryta småkoke i 20 minutter.
- Sil av laken på hermetiske bønner og kikerter -og skyll dem godt før du blander dem inn gryta. La det koke videre i 10 minutter.
- Ta ut kanelstangen og hakk sjokolade, som du tilsetter i gryta.
- Smak til med salt og pepper og server Chili sin carne med godt brød eller chips.
![]() |
Chili sin carne / Chili uten kjøtt |
![]() |
Chili sin carne |
![]() |
Chili sin carne |
![]() |
Chili sin carne |
![]() |
Bekkelaget - Ottestad - Utsikt mot Mjøsa ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar