Vegetarmiddag - Chili sin carne / Chili uten kjøtt


Chili con carne, betyr på norsk 'Chili med kjøtt' -
Det er en gryte med chili, tomater og kjøtt 🍅

Tradisjonelt lages Chili con carne med storfekjøtt, men det er godt med viltkjøtt også. 👉  Her  finner du en utgave med elg !

Chili con carne er en av verdens mest kjente gryteretter !
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.


Chili sin carne, sin betyr uten - 'Chili uten kjøtt' 
En vegetarutgave, hvor kjøttet er erstattet med bønner og kikerter.

Gryta får en god varmende fyldig smak når man tilsetter kanel og mørk sjokolade 🍂

Knallgod, smakfull og varmende Tex-Mex gryte 🌿
Perfekt etter en tur ute på høsten -eller vinteren !



Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 1 stk gul løk
  • 1 stk kinesisk hvitløk eller 3-4 fedd hvitløk
  • Stekeolje
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk paprika
  • 1 stk chili
  • 800 g hermetiske tomater, med eller uten krydder
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts røkt chili
  • 1 stk kanelstang
  • 230 g kidney bønner
  • 230 g sorte bønner
  • 230 g kikerter
  • 30 g mørk sjokolade
  • 1 ts Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og finhakk chili. Finhakk -eller riv hvitløk. 
  2. Del gulrot og paprika i ganske små biter.
  3. Stek løk og hvitløk gyllen i en tykkbunnet kjele før du blander inn chili, gulrot og paprika.
  4. Hell over tomater, tomatpure og krydder.
  5. Bland alt godt sammen og la gryta småkoke i 20 minutter. 
  6. Sil av laken på hermetiske bønner og kikerter -og skyll dem godt før du blander dem inn gryta. La det koke videre i 10 minutter.
  7. Ta ut kanelstangen og hakk sjokolade, som du tilsetter i gryta.
  8. Smak til med salt og pepper og server Chili sin carne med godt brød eller chips.
Chili sin carne / Chili uten kjøtt 



Chili sin carne


Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne



Bekkelaget - Ottestad - Utsikt mot Mjøsa !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF