08 oktober 2023

MANGO LASSI !


Mango Lassi er tradisjonell indisk drikke' laget med yoghurt 🌿
Den opprinnelige drikken ble laget ved å blande yoghurt, vann, salt og krydder som, ingefær, kanel, muskat, chili, spisskummen eller koriander til en skummende drikk.

Mango er en frukt, som stammer fra India 🍃
Det finnes over 1000 arter av mango, og størrelsen varierer fra 100 gram til flere kilo. Mango er enten rund, oval eller hjerteformet. Skallet varierer i farge mellom grønt, gult og rødt og fruktkjøttet er guloransje og meget saftig. Inne i frukten finnes en flat stein som henger fast i fruktkjøttet og som må skjæres ut med kniv. Moden mango skal være litt myk når den er moden. Fruktkjøttet har en søt tropisk aroma.

Mango har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.


Mango lassi er perfekt på en varm sommerdag.
Drikk og nyt når du er fnysen på noe godt eller litt småsulten 💛

Mango lassi kan serveres til dessert også - året rundt.
Passer perfekt etter ett asiatisk måltid med mye smak og krydder 🍃

Når den serveres, som drikke på sommeren er det godt med isbiter i, så den holder seg kald. Men, det er ikke nødvendig når den serveres til dessert 🍃


Du trenger til 3-4 porsjoner:
  • 2 stk mango
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl lett melk 
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ss Finesse bakesukker eller 4 ss vanlig sukker
  • (Isbiter)
Sånn gjør du:
  1. Del mango opp i biter og legg dem over i en blender.
  2. Tilsett yogurt, melk, kardemomme og sukker.
  3. Kjørt alt godt sammen.
  4. Sett den i kjøleskapet frem til servering. 
Jeg bruker Finesse bakesukker i stedet for vanlig sukker.
Den har ingen kjølende metallisk smak eller annen bismak, som sukkererstatninger ofte kan ha. 

Mango lassi er holdbar i kjøleskapet i ett døgn.
Du kan bytte ut yoghurt med kefirmelk hvis du ønsker det 🌿

MANGO LASSI 

MANGO LASSI

MANGO LASSI

MANGO LASSI 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF