Edels PESTO & TOMAT'SNURRER - Lavkarbo !


Rekk opp hånda den, som savner gjærbakst når man går på lavkarbo 🙋
Dette er en god erstatning
.
 
Jeg bruker havrefiber 🌿
Havrefiber består av skallet fra havreskroget. Havrefibret brytes ikke ned i tarmsystemet, fordi det ikke løser seg opp i væske. Dermed passerer det uendret gjennom tarmsystemet, uten at det tas opp i blodbanen. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber. 
Den har nesten samme konsistens, som melis. Kjøpt på Kiwi'n !

Oppskriften er etter inspirasjon fra nettsiden 👉 Omhelse.no , de bruker kremfløte, cottage cheese og soltørkede tomater i sin oppskrift.


Knallgode pesto & tomat'snurrer, som passer perfekt på tapasbordet, i matpakken eller som tilbehør til supper og gryteretter !

Lag gjerne pesto selv. Oppskrift finner du 👉 her🌿 

Jeg brukte ramsløkpesto og pizzasaus fra 👉 Fredheims gårdsutsalg i Stange. 

Du kan lese mer om Fredheims gårdsutsalg nederst i innlegget.
Det er ikke reklame, det er framsnakking' 🐣 💛
 

🍅   Du trenger til 12 stk lavkarbo Pesto & tomatsnurrer :

Inneholder per stk : 142 kcal / 2,8 g karbo 

  • 50 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 150 kesam mager
  • 3 egg 
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk 
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts finesse bakesukker
  • 1 ts salt
🍅  Tomat & Pesto'fyll
  • 3 ss pesto
  • 5 ss pizzasaus, sukkerfri 
  • 150 g revet mozzarella
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret og bland det sammen med kesam, egg og fløte. Bruk gjerne en blender. 
  2. Bland sammen havrefiber. fiberhusk, bakepulver, gjær, bakesukker og salt i en bakebolle.
  3. Tilsett 'eggblandingen' og visp det godt med men miksmaster eller lignende. Samle deigen i bunnen av bollen med en skje eller slikkepott.
  4. Dekk bakebollen med ett rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile en time.
  5. Forvarm  stekeovnen til 175°C.
  6. Legg deigen på et ark bakepapir. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
  7. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot deigen.
  8. Kjevle forsiktig på bakepapiret. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret.
  9. Smør deigen med ett tynt lag pizzasaus og ett lag pesto (med max 6g karbo per 100g)  i midten.
  10. Dryss 50 gram revet ost på remsen med pesto.
  11. Rull deigen til en pølse, på langsiden og del den i 12 emner.
  12. Legg dem på et bakebrett med bakepapir, klem dem litt ned med håndflaten og dryss over resten av osten.
  13. Stek snurrene midt i ovnen på 175°C. i 25-30 minutter. 
  14. Dryss gjerne på litt hakket basilikum ved servering.
'Snurrene' kan oppbevares ett par dager i kjøleskapet og kan fryses !
Men, de er, som alle andre brødvarer best nystekte 🍅



Steg for steg 👇























Fredheim gårdsutsalg ligger på Fredheim gård, i vakre Stange Vestbygd - Nordens Toscana. Med en nydelig utsikt og et fantastisk vertskap er en handletur hit en opplevelse i seg selv, og mange av kundene kommer langveisfra. Gården har vært i familien siden 1939, og det er i dag Louise Gjør som driver. Gården har 7500 verpehøner og produserer en rekke grønnsaker.

Gårdsbutikken ble i 2021 kåret til Norges beste gårdsbutikk av HANEN. Juryen sier blant annet at Louise Gjør har kommersiell teft, hun har rikt utvalg av egenproduserte produkter og hun utvikler sine egne merkevarer. Gårdsutsalget er innholdsrikt og innbydende.


Det populære utsalget byr på egg, saft, gele, sjokolade, kjeks, ost, grønnsaker og masse andre spennende matvarer. Hele 35 typer grønnsaker er å finne i utsalget i sesongen. 
De har også et utvalg av kopper, drikkeflasker og linprodukter.
Nyt en kaffekopp på verandaen mens du skuer utover speilblanke Mjøsa og de frodige jordene. 

Gårdsutsalget er åpent hele året, på alle dager med R i seg; 
Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Les mer om Fredheim Gård  👉 her








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF