Scampi Fusilli All'arrabbiata med Hadelands'trøffel / Pepperknoll ♫

 

All'arrabbiata er en tomatbasert italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili. 'Rabiat' betyr sint - ordet 'arrabbiata' betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er inspirert av den pikante sterke smaken av chili.

Fedon Fusilli proteinpasta
Både vanlig pasta og fullkornspasta inneholder masse raske karbohydrater. 
Men, nå har jeg kjøpt proteinpasta, som er er nye bedre alternativ. 

Pepperknoll - en eksklusiv smaksbombe - 
er en syrnet ferskost som er rullet i malt pepper og så tørket i 3-4 uker. 
Smaken har en frisk syrlighet og 'en anelse' peppertouch. 
Produsert av 👉 Thorbjornrud Ysteri

Jeg har kjøpt Pepperknollen på 👉 Fredheim gårdsutsalg
Ganske stuttreist fra Toten tell Stange.


Med Fedon Fusilli unngår du store blodsukkersvingninger, 
får varig metthet og jevn energi.

Fedon Fusilli inneholder bare 1/6 av karbohydrat innholdet i forhold til fullkornpasta/vanlig pasta, tre ganger så mye protein og nesten ti ganger så mye fiber – men med den ekte italienske smaken vanlig pasta har.  Ingen tvil om hvilken pasta du bør velge!


I glasset 🍸
Tarlant Zero Brut Nature
En nyansert og rik champagne helt uten tilsatt sukker og med over seks år på bunnfallet 🍇
Denne champagnen inneholder under 3g sukker per liter. 
Du kan lese mer om denne herligheten 👉 her 

Smaksrik, hot smartkarbo pastarett med kjempereker.
Smaksatt med en eksklusiv smaksbombe; Pepperknoll !
Champagne i glasset 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g scampi
  • Rapsolje
  • 150 g Fedon Fusilli eller annen god "smartkarbo-pasta"
  • 1 gul løk
  • 1 stk chili
  • 2 bokser hakket hermetiske tomater a 390 g
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ts sriracha sauce, smak til hvor sterk saus du ønsker
  • 1 ts salt
  • Frisk basilikum
  • Pepperknoll / Hadelandstrøffel * eller revet parmesan 
Sånn gjør du:
  1. Lag tomatsausen 🍅 og la den småkoke. 
  2. Stek rå scampi i en varm stekepanne med olje, til de skifter farge til rosa. Kryde med pepper og litt salt.
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann.
  4. Legg pasta og scampi over i kjelen med tomatsaus og bland det godt sammen. 
  5. La alt bli skikkelig varmt. 
  6. Server med hakket frisk basilikum og dryss over revet Pepperknoll eller parmesan.
🍅 Tomatsaus
  1. Hakk løk og finhakk hvitløken.
  2. Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
  3. Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene. 
  4. La sausen koke i 15-20 minutter, gjerne lenger.
  5. Kjør sausen med en stavmikser.
  6. Smak til sausen med salt og sriracha chilisaus.
  7. Tilsett hakket basilikum når sausen er klar til servering.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF