Denne pizzabunnen er utrolig digg 🍕
Den smaker ikke blomkål ⇾ Blomkålpizza
- og er ikke stappfull av fett, som denne ⇾ Fathead pizza !
Det er det nærmeste jeg kommer vanlig pizzabunn med hvetemel, men den er litt 80'talls - myk pizzabunn 🌿
Denne utgaven er med pepperoni 🍕
Du kan selvsagt bruke den toppingen du ønsker.Kanskje du vil ha en vegetarutgave eller en med spekeskinke & pesto 🌿
SMASHING' GOD !
Til å være lavkarbo pizza vel å merke !
Pizzaen er til 6 porsjoner og inneholder per porsjon :
Pizzabunn
- 50 g smør
- 2 dl matfløte
- 150 kesam mager
- 3 egg
- 120 g havrefiber
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts seltin
🍅 Pizzafyll
- 200 g hermetiske tomater med basilikum og oregano, kjørt med stavmikser
- 200 revet Synnøve lettost
- 125 g fersk mozzaarella
- 75 g Gilde pepperoni -eller mer
- (Friske urter)
Sånn gjør du:
- Smelt smøret og bland det sammen med kesam, egg og fløte. Bruk en blender eller håndmikser
- Bland sammen havrefiber. fiberhusk, bakepulver, gjær, bakesukker og salt.
- Bland de tørre ingrediensene sammen med 'eggblandingen' og visp det godt.
- Kna deigen sammen.
- Dekk bakebollen med ett rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile en time.
- Forvarm stekeovnen til 175°C.
- Legg deigen på et ark bakepapir. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
- Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot deigen.
- Kjevle forsiktig på bakepapiret. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret og legg pizzabunnen med bakepapiret under, på en stekeplate.
- Legg på tomatsaus, revet ost, fersk mozzerella i skiver og pepperoni.
Server gjerne pizzaen med tomatsaus eller ketchup 🍅
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar