Jeg hadde igjen vossakorv i fryseren etter julens pinnekjøtt-middag 🐑
Naturleg modna og røykt med ei spesialkomponert flisblanding med resept frå 1800-talet.
Det gir ein flott gyldenbrun farge og den karakteristiske smaken, som høyrer ekte Vossakorv til.
Oppskrifta er hemmeleg, men smaken er for alle.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 2-3 stk vossakorv
- 300 g poteter
- 200 g søtpotet
- 4 mellomstore gulrøtter
- 1 stk purre
- 80 g persillerot
- 200 g kålrot
- 4 dl kjøttkraft
- Salt
- Pepper
- Oregano, tørket
- Basilikum, tørket
- Bladpersille
- (Flatbrød og tyttebærsyltetøy)
Sånn gjør du:
- Legg grønnsaker og poteter i passende biter i en ildfast form eller ovnspanne.
- Hell over ut blandet kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
- Krydre med salt, pepper, orgeano og basilikum.o
- Stekes på 220°C i 30 minutter.
- Lag noen snitt i pølsene.
- Ta formen ut av stekeovn og legg pølsene på toppen av grønnsakene.
- Stek ovnsretten videre i 15-20 minutter.
- Dryss over hakket bladpersille før servering
- Spis & Nyt ღ Gjerne med flatbrød og tyttebærsyltetøy
Vossakorv med ovnsbakte rotgrønnsaker |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar