Eggehviteomelett med babyleaf, servert med bacon & tomat !


Eggehviteomelett er omelett av kun eggehviter, ikke eggeplommer. Eggeplommene kan brukes til ⇾ en sukkerfri eggelikør 🐣

Jeg bruker babyleaf/babyspinat i selve omeletten og servere den med sprøstekt bacon og tomat 🍅 
Du kan steke tomatene, i skiver på toppen av omeletten hvis du liker varm tomat best !

Frokosten sin det 🌿🍴
Inneholder 271kcal og 3,7g karbo



Du trenger til 2 porsjoner:
  • Eggehviter av 4 egg
  • 1/2 ts seltin
  • 65 g babyleaf
  • 1 ss olje
  • 140 g bacon
  • 2 stk tomater
  • Salt og pepper
Sånn gjør du: 
  1. Pisk sammen eggehviter og seltin til den stivner.  Jeg bruker håndmikseren. 
  2. Stek babyleaf i en stekepanne med litt olje, til den faller sammen. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Hell over eggehvitene og bland sammen eggehviter og babyleaf.
  4. Stek omeletten på middels varme under lokk, til den stivner.
Sprøstekt bacon
  1. Legg bacon på en stekeplate med bakepapir.
  2. Stekes i stekeovn på 180ºC varmluft til de er sprø, men ikke brente. 
Det tar 12-15 minutter, men følg med alle ovner er ulike.


Steg for steg 👇


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF