Edels Sukkerfri' EGGELIKØR ♫


Ingen påske uten eggelikør 💛

Eggelikøren er laget med finnesse bakesukker 💛
Finesse inneholder søtstoffene: isomalt, erytritol, sukralose, samt polydextrose, som er et syntetisk tilsetningsstoff, som øker fiberinnholdet i matvareprodukter.
Finesse er dobbelt så søt som sukker, så bruk halvmengde i forhold til vanlig sukker.

Jeg bruker ekte vanilje i denne oppskriften. Frøene legger seg på bunn og eggelikøren vil også skille seg i flere lag så det er fordel og oppbevare likøren på en flaske med tett kork, 
så du kan riste den. Hell likøren over på en karaffel før servering.  

Eggelikøren er holdbar i ca. 4 uker ved oppbevaring i kjøleskap eller på 4ºC.
Drikk & Nyt ♫

🐣  Eggelikør 

Inneholder 94kcal, 1,5gram karbo per dl likør 😋
  • 4 eggeplommer
  • 1,5 dl finesse bakesukker
  • 1 stk vaniljestang 
  • 2 dl lettmelk
  • 2 dl konjakk
Sånn gjør du:
  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok opp melk med vaniljefrø og vaniljestange. Sil melken og avkjøl den. 
  3. Skill eggene, du skal kun bruke eggeplommene.
  4. Visp bakesukker og eggeplommer til eggedosis.
  5. Tilsett kald melk med vaniljefrø og konjak, og bland alt godt sammen.
  6. Hell likøren over på flaske og sett den i kjøleskapet i 4 timer. Den kan også fryses.
Tips:
Bruk gjerne eggelikøren i en frisk og syrlig drink  ⇾ SNOWBALL
Da må du selvfølgelig bruke sukkerfri sitronbrus 🍋

Ref. Lifesum







Edels Eggelikør 




GOD PÅSKE 🐥🐥🐥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF