Supergodt til lunch eller middag.
Havrefiber består av skallet fra havreskroget. Havrefibret brytes ikke ned i tarmsystemet, fordi det ikke løser seg opp i væske. Dermed passerer det uendret gjennom tarmsystemet, uten at det tas opp i blodbanen. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Havrefiber gir fylde og tekstur til bakverk uten å tilføre en eneste karbohydrat – bare masse fiber.
Ønsker du søtere vafler servert med syltetøy og rømme, finner du oppskrift 👉 her.
Server pølse i vaffel med rå løk, rekesalat & ketchup 🍅
Kanskje det frister mer med sprøstekt bacon eller ost & skinke ? 🌿
Du trenger til 10 stk:
1 stk vaffel inneholder 148 kcal, 13g fett, 3,5g protein, 1,6g karbo 👊
1 stk vaffel inneholder 148 kcal, 13g fett, 3,5g protein, 1,6g karbo 👊
- 4 egg
- 1 ss finesse bakesukker
- 300 g seterrømme
- 40 g havrefiber
- 1 ts kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts seltin
Tilbehør
Gram karbo per 100 gram
- Gilde wienerpølse - 5,2g
- Mills rekesalat - 4g
- Rå løk - 5,7g
- Ketchup uten sukker - 7,3g
Sånn gjør du:
- Visp sammen egg og finesse bakesukker.
- Rør inn rømme og tilsett havrefiber, vaniljesukker, kardemomme, bakepulver og fiberhusk.
- La røren svelle i 10 minutter, den blir veldig tykk.
- Legg på en stor ss røre i oppvarmet vaffeljern og stek dem. Jeg sprayet på litt rapsolje på den første stekingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar