13 februar 2015

Porsjonskaker med bringebærlokk ♥


Jeg er begeistret for desserter, som kan gjøres istand på forhånd - gjerne dagen før de skal serveres.

Sprø bunn, syrlig og søt panna cotta, som toppes med friske bringebær i en nydelig sitrongele !
Dette er en søt, men likevel frisk dessert, som smaker helt 'smaskens'

Til 6 porsjoner:
Kakebunn
  • 100 g knuste digestivekjeks
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1/2 dl hakkede valnøtter (eller mandler)
  • 75 g smeltet smør
Fyll
  • 3 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 dl tropisk nektar
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kesam
Gele
  • 200 g bringebær
  • 2 dl vann
  • 1/2 sitron, saften
  • 1/4 dl sukker
  • 2 plater gelatin

Romantisk dessert ♥ Til din valentine  ♥

Bunn:
Bland sammen ingrediensene til bunnen og legg ett lag nederst i porsjonsformer eller glass,
ikke trykk den altfor godt sammen.
Sett dem i kjøleskap for å stivne.



Fyll:
Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 8 minutter. 
Kok opp kremfløte, nektar og sukker i en kjele.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i fløten.
La det avkjøles før du tilsetter kesam.
Fordel blandingen i porsjonsformene og sett dem tilbake i kjøleskapet.


Gele:
Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i 8 minutter. 
Kok opp vann, sukker og sitronsaft.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i sukkerlaken.
La laken avkjøles.

Legg bringebær i porsjonsformene og hell over den avkjølte sukkerlaken/geleen.
Sett dem tilbake i kjøleskapet for å stivne i ca. 4 timer eller over natten.

Klar til servering

Ingredienser til nydelig dessert ! Jeg brukte mandler i dag, for en av gjestene er allergisk mot valnøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF