15 februar 2014

Fu yung-reker ♫♪



Fu young reker, er en rett fra Sør Kina.
Den skal egentlig tilberedes med rå reker, men det er ikke lett å få tak i på hedmarken c",)
Du kan eventuelt bruke små rå scampi.
Da må du steke rekene/scampi i pannen før du tilsetter eggene.
Du kan bytte ut koriander med gressløk og bruke solsikke/raps eller olivenolje hvis du ønsker det,
men jeg har valgt og bruke koriander og sesamolje for å få litt skikkelig asiatisk preg på retten !

Ingredienser:
Til 2 porsjoner:
  • 1 ss sesamolje
  • 200 g renset reker 
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 2 ss grovhakket koriander
Fremgangsmåte:
  1. Varm en wok eller stekepanne.
  2. Ha i oljen og tilsett lett sammenpisket egg, krydret med salt og pepper. 
  3. Rørestek i ca. 2 minutter.
  4. Tilsett reker og koriander
  5. Stek ytterligere 1 minutt og rør hele tiden.
  6. Eggene skal være gjennomstekt, men myke i konsistense og rekene må ikke stekes lenge da blir de seige.
Serveres umiddelbart med godt brød  ♫♪ 
(Bruk lavFodmap brød, hvis du følger den dietten)


Ingredienser


Veien blir til mens du går....Bare husk å gå fremover !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF