12 februar 2014

Scampiwok med Pak Choy & brokkoli c",) Pad kah pao kung !!


Enkel og god wok med sprø grønnsaker og scampi !

Pak Choy er kjempegodt og billig !
Den kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk.

Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia og er blitt mer og mer vanlig også i Norge. I konsistens og tilberedning minner den om spinat.

Til 2 store porsjoner:
  • Pak Choy, ca. 500 g
  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 4 fedd hvitløk
  • 500 g scampi, rå
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus

Stilken av pak choy kuttes og skjæres i biter.
Bladene brukes hele eller deles i to hvis de er store.
Ikke vær redd for å bruk for mye, den faller sammen som spinat.
Skjær brokkoli i buketter og forvell dem i 3 minutter i kokende vann.
Stilken kastes.
Rens rå, tinte scampi, husk og fjern tarmen.
Grovhakk rødløk.
Skjær chili i tynne ringer og finhakk hvitløk.
Varm opp en stor wok eller stekepanne.
Tilsett 1 ss sesamolje, løk, hvitløk og chili.
La det surre noen minutter.


Tilsett brokkoli og pak choy og stek i 5 minutter under omrøring.
Deretter tilsettes soyasaus og østerssaus.

I en annen panne steker du scampi i 1 ss sesamolje, til de skifter farge til rosa.


Bland sammen scampi og grønnsaker.
Serverer med ris og litt frisk koriander.

Hvis du ikke får tak i Pak Choy kan du bruke kinakål, selv om den ikke har like sterk smak c",)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF