15 februar 2014

Fylt kyllingfilet, surret med parmaskinke ღ


Kyllingfilet kan med fordel surres med skinke eller bacon for å lettere bevare saftigheten.

Du kan bytte ut den franske brien, med en annen ost, den burde i selskap med øvrige Italienske ingrediensene kanskje vært en ost fra Italia.

Resultatet ble i hvert fall veldig godt !
Serveres med Barbera Vin ღ En smak av Italia ♫♪ 

Lev - Spis - Nyt ♫

Til 4 personer trenger du:
  • 4 kyllingfileter 
  • 8 skiver parmaskinke
  • 120 g brie, myk hvitmuggost
  • Soltørkede tomater i olje
  • Basilikum
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Del osten i biter.
  2. Skjær ett snitt i kyllingfileten, på langsiden.
  3. Fyll kyllingfileten med ost, hakket soltørkede tomater og basilikumblader.
  4. Surr parmaskinke rundt kyllingfileten og fest med tannstikkere.
  5. Brun filetene i en varm stekepanne med godt smør, på alle sider.
  6. Legg de over i en smurt ildfast form. Sett i steketermometer.
  7. Etterstekes på 125 grader til de er 72 grader, det tar ca. 30 minutter.
  8. La kyllingfiletene hvile, pakket inn aluminiumsfolie til potetene er ferdig.

Ovnsbakte poteter
  • 700 g små poteter, jeg brukte Amadine, men Vildmose eller andre merker kan selvsagt brukes.
  • 2 ss olje
  • Maldon havsalt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Vask og del små poteter i to.
  2. Legg potetene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
  3. Hell over olje og bland godt sammen.
  4. Stek dem sammen med kyllingfiletene.
  5. Sett opp varmen til 200 grader, når kyllingfiletene er ferdig og stek videre til de er møre.
Ovnsbakte tomater
  • 2 beger cherrytomat
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts maldonsalt
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Smør en ildfast form med olje.
  2. Legg i tomatene. 
  3. Finhakk hvitløksbåter bland hvitløk sammen med tomatene. 
  4. Dryss over salt og grovhakket basilikum.
  5. Stekes med kyllingfiletene og potetene.

Asparges:
  1. Knekk av den nederste delen på aspargesene.
  2. Kokes i lettsaltet vann 3-4 minutter.











La Cacciatora Barbera d'Asti 2011

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:

  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Litt dropsaktig preg av røde bær, hint av urter.
  • Smak: Preg av røde bær og urter, hint av bittert i ettersmaken.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Barbera d'Asti
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Metode: Ståltankgjæret, ikke fatlagret kun tankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF