Kylling kan med fordel surres med skinke eller bacon for å lettere bevare saftigheten.
Du kan bytte ut den franske brien, med en annen ost, den burde i selskap med øvrige Italienske ingrediensene kanskje vært en ost fra Italia.
Resultatet ble i hvert fall veldig godt !
Lev - Spis - Nyt ♫
Til 4 personer:
- 4 kyllingfileter
- 8 skiver parmaskinke
- 120 g brie, myk hvitmuggost
- Soltørkede tomater i olje
- Basilikum
- Salt og pepper
Skjær osten i biter.
Skjær ett snitt i kyllingfileten, på langsiden.
Fyll kyllingfileten med ost, hakket soltørkede tomater og basilikumblader.
Surr parmaskinke rundt kyllingfileten og fest med tannstikkere.
Brun filetene i en varm stekepanne med godt smør, på alle sider.
Legg de over i en smurt ildfast form. Sett i steketermometer.
Etterstekes på 125 grader til de er 72 grader, det tar ca. 30 minutter.
La kyllingfiletene hvile, pakket inn aluminiumsfolie til potetene er ferdig.
Ovnstekte poteter:
- 700 g små poteter, jeg brukte Amadine, men Vildmose eller andre merker kan selvsagt brukes.
- 2 ss olje
- Maldon havsalt og pepper
Legg potetene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
Hell over olje og bland godt sammen.
Stek dem sammen med kyllingfiletene.
Sett opp varmen til 200 grader, når kyllingfiletene er ferdig og stek videre til de er møre.
Ovnsbakte tomater:- 2 beger cherrytomat
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts maldonsalt
- Basilikum
Legg i tomatene.
Finhakk hvitløksbåter bland hvitløk sammen med tomatene.
Dryss over salt og grovhakket basilikum.
Stekes med kyllingfiletene og potetene.
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesene.
Kokes i lettsaltet vann 3-4 minutter.
Farge: Middels dyp rød.
Lukt: Litt dropsaktig preg av røde bær, hint av urter.
Smak: Preg av røde bær og urter, hint av bittert i ettersmaken.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Piemonte, Barbera d'Asti
Årgang: 2011
Råstoff: Barbera 100%
Metode: Ståltankgjæret, ikke fatlagret kun tankmodnet.
Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Asparges:
Knekk av den nederste delen på aspargesene.
Kokes i lettsaltet vann 3-4 minutter.
La Cacciatora Barbera d'Asti 2011
Karakteristikk: Fylde:
Friskhet:
Garvestoffer:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar