Ovnsbakt skrei med dampet Pak Choy & kremet Paprikasaus !


Denne retten har jeg laget etter inspirasjon av en rett jeg spiste i Spania.
Det var filet av havabbor, servert med grønnsaker julienne og en helt nydelig paprikasaus 

God hvit fiskefilet, med en smakfull lyserød lett kremet saus -er det jeg har prøvd og gjenskape.

Byttet ut grønnsaker med Pak Choy, en nydelig kål med ganske sterk peppersmak.
Pak Choy er kjempegodt og billig, kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk.
Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia.
Den faller sammen under varmebehandling, på samme måte som spinat, men den smaker mye bedre !
I glasset:  Matua Valley Pinot Noir 2012 


Til 4 personer:
Paprikasaus:
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk sjalottløk
  • 4 dl fiskekraft (4dl vann + ett beger Fond 'Du Chef', fiskefond)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts maisennamel
  • 1 ts provencekrydder
  • 2 ss meierismør
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del paprika i to, legg dem på ett stekebrett og stek dem under grillelementet i stekeovn til de får svarte flekker.
  2. Avkjøl dem i en plastpose. Riv av skallet, rens dem og mos dem med en stavmikser.
  3. Surr løken i smør til den blir gylden, tilsett fiskekraft og la det koke ca. 5 minutter.
  4. Tilsett fløte blandet med maisenna og paprikamosen. La det koke i ca. 2 minutter.
  5. Sil sausen, tilsett provencekrydder og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakt skreiloins:
  1. Skjær skreiloins i serveringstykker, fjern skinnet. Beregn 200-250 g per person.
  2. Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem. Saltet gjør at den blir faste i 'fisken'.
  3. Legg fiskestykkene på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
  4. Stekes ved 180 grader, ca. 12 minutter.

Dampet Pak Choy:
  • 500 g pak choy
  • 1 dl vann
  • 3 ss meierismør
  • 1 fedd hvitløk
  • Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann i en kjele, skjær av nederste stilkfestet på pak choy og legg den i kjelen.
  2. La det småkoke under lokk i 5 minutter.
  3. Finhakk hvitløk.
  4. Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
  5. Tilsett smør, hvitløk, salt og pepper. 
  6. Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet, la det 'koke' til smøret er smeltet.
Server med gode kokte poteter, jeg brukte amadine !


Matua Valley Pinot Noir 2012 ♪ fra New Zealand 

  • Farge:Lys rød.
  • Lukt:Litt utviklet, fint preg av jordbær, urter og litt krydder.
  • Smak:Fruktig og umiddelbar, litt varm ettersmak med streif av krydder.
  • Passer til:Lyst kjøtt   Storfe   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt:New Zealand, Marlborough, Øvrige
  • Årgang:2012
  • Råstoff:Pinot Noir 100%
  • Metode:Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ikke fat- eller flaskemodnet før
  • Innhold:Alkohol 13,00%Sukker: 3,00 g/lSyre: 5,60 g/l 
  • Steker paprika !
    Lager paprikasaus !
    Dampet Pak Choy !

    Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF