27 februar 2014

Hvalbiff med tomatsaus & tajarinpasta


Vågehval (Balaenoptera acutorostrata)
Den er den minste av hvalene i finnhvalfamilien. 
Vågehvalene i det nordlige Atlanterhavet kan bli opptil 10 meter lange. 
Når jeg leste litt om hvalfangst i Norge, fant jeg ut at det ikke var så merkelig at det var Vågehval, som var hvaltypen vi finner i butikkene, da den er den eneste hvalen som man har lov til å fangste i Norge, alle andre hvaltyper er totalt fredet i Norge. Det er en fangstkvote på ca. 1000 vågehval i Norge per år.
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt
å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir
fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken
må regnes som ypperste kvalitet.

Her får du oppskriften på en smakfull gryte med nydelig hvalkjøtt og en herlig krydret tomatsaus, servert med pasta
Rask og enkel hverdagsmiddag !!

Saus:
  • 1 stor finhakket løk
  • 2 stk finhakket hvitløk fedd
  • 4 ss solsikkeolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske tomater, med basilikum og oregano
  • Salt og pepper.
  • 2 ts sukker
  • Basilikum, skal tilsettes ved servering
Sånn gjør du:
  1. Surr løken i olje.
  2. Tilsett hvitløk, tomatpuré og la surre et par minutter.
  3. Tilsett hermetiske tomater og kok sausen i 5 minutter.
  4. Smak til sausen med salt, pepper og litt sukker.

Hvalbiff:
  • 800 g hvalkjøtt/hvalbiff
  • Salt
  • Pepper
  • Solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær hvalkjøttet i biter. Stekes raskt i varm panne, i flere omganger. 
  2. Krydres med salt og pepper under hver steking. 
  3. Ha hvalkjøttet over i sausen og la det få småputre mens pastaen koker. 
  4. Dryss over litt hakket frisk basilikum ved servering.
Kok  pasta etter anvisning på pakken.
Bruk pasta etter eget ønske, her har jeg brukt tajarinpasta med egg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF