Verdens beste og enkleste grillmat !
Herlige porsjonspakker med nydelig innhold ♥
Beregn 150-200 g fisk per person.
Skjær opp grønnsakene i passende biter, de som trenger lang steketid i mindre biter enn de som trenger kort koketid.
Server gjestene hele pakken på tallerken, så de kjenner den gode lukten når de åpner den ♫
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g fersk laks
- 300 g fersk steinbit
- 200 g reker, skrellet
- 100 g blåskjell, ferdig kokt
- 1 stk rød paprika
- 2 stk vårløk
- 8 stk grønne asparges
- 1/2 stk squash
- 1 stk gulrot
- 4 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- 4 ss olje
- 1/2 sitron, saften
- Persille
- Dill
- Crème Fraiche Lett (tilsettes etter fisken er ferdig stekt)
Fremgangsmåte:
- Rens reker.
- Kok blåskjell -eller tin fryste ferdig kokte blåskjell i kjøleskapet over natten.
- Fjern skinn og bein på fisken, hvis du ikke har kjøpt skinn og beinfri filet -og skjær dem i litt store biter.
- Skjær vårløk i ringer.
- Skjær paprika i tynne skiver.
- Knekk eler skjær av nederste delen på aspargesene og skjær hver asparges i tre biter.
- Skjær squash i ca. 1/2 cm tykke skiver, del skivene i to deler.
- Skjær gulrøtter i tynne skiver.
- Klipp til 4 store aluminiumsfolie-ark.
- Hell 1 ss olje på folien og pensle den litt utover på midten.
- Legg på 1/4 av grønnsakene på hvert ark. Pass på så alle får like mye av hver grønnsak.
- Tilsett 1 ss soyasaus, per pakke, over grønnsakene og krydre med litt pepper.
- Legg på fisk i biter, krydre med litt salt, dryss over hakket persille og dill -og skvis over litt sitronsaft.
- Legg blåskjell og reker på toppen.
- Ta tak i alle fire hjørnene, la de møtes på toppen, lukk pakken godt sammen på toppen og på sidene. Du kan tilberede pakkene en time eller to på forhånd og oppbevare dem i kjøleskapet.
- Legg pakken på varm grill, med skjøten opp.
- Grilles under lokk i 12-15 minutter.
- Server hele pakken på en tallerken, så gjestene kan åpne den selv.
- Legg på en skje Crème Fraiche Lett ved servering.
- Server med godt brød eller for eksempel ovnsbakte poteter, som jeg gjorde i dag.
Grønnsaker, laks, steinbit, reker og blåskjell ! |
Penslet alu.folie med olje, lagt på grønnsaker, soyasaus og krydret med litt pepper ! |
Lagt på fisk i biter, litt store så de ikke blir overstekt ! |
Drysset over urter, salt og pepper ! |
Toppet med reker og blåskjell ! De vil krympe litt under grillingen, men setter en god smak på retten ! |
Pakk "skattekistene" forsiktig inn og legg dem på en godt oppvarmet grill med lokk ! |
Klar til servering ! |
Servert med ovnsbakte poteter ! |
Blåskjell:
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men du finner fryste blåskjell i frysedisken, de var stor og fine -og ikke utvannet. De blir best hvis du tiner dem i kjøleskapet. Har du tid og lyst kan du koke blåskjell selv, de blir selvfølgelig best. Retten kan også serveres uten blåskjell.
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar