Havets skattekiste på grillen ♫


Verdens beste og enkleste grillmat !
Herlige porsjonspakker med nydelig innhold

Beregn 150-200 g fisk per person.
Skjær opp grønnsakene i passende biter, de som trenger lang steketid i mindre biter enn de som trenger kort koketid.

Server gjestene hele pakken på tallerken, så de kjenner den gode lukten når de åpner den ♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g fersk laks
  • 300 g fersk steinbit
  • 200 g reker, skrellet
  • 100 g blåskjell, ferdig kokt
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk vårløk
  • 8 stk grønne asparges
  • 1/2 stk squash
  • 1 stk gulrot
  • 4 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ss olje
  • 1/2 sitron, saften
  • Persille
  • Dill
  • Crème Fraiche Lett (tilsettes etter fisken er ferdig stekt)

Fremgangsmåte:
  1. Rens reker.
  2. Kok blåskjell -eller tin fryste ferdig kokte blåskjell i kjøleskapet over natten.
  3. Fjern skinn og bein på fisken, hvis du ikke har kjøpt skinn og beinfri filet -og skjær dem i litt store biter.
  4. Skjær vårløk i ringer.
  5. Skjær paprika i tynne skiver.
  6. Knekk eler skjær av nederste delen på aspargesene og skjær hver asparges i tre biter.
  7. Skjær squash i ca. 1/2 cm tykke skiver, del skivene i to deler.
  8. Skjær gulrøtter i tynne skiver.
  9. Klipp til 4 store aluminiumsfolie-ark.
  10. Hell 1 ss olje på folien og pensle den litt utover på midten.
  11. Legg på 1/4 av grønnsakene på hvert ark. Pass på så alle får like mye av hver grønnsak.
  12. Tilsett 1 ss soyasaus, per pakke, over grønnsakene og krydre med litt pepper.
  13. Legg på fisk i biter, krydre med litt salt, dryss over hakket persille og dill -og skvis over litt sitronsaft.
  14. Legg blåskjell og reker på toppen.
  15. Ta tak i alle fire hjørnene, la de møtes på toppen, lukk pakken godt sammen på toppen og på sidene. Du kan tilberede pakkene en time eller to på forhånd og oppbevare dem i kjøleskapet.
  16. Legg pakken på varm grill, med skjøten opp.
  17. Grilles under lokk i 12-15 minutter.
  18. Server hele pakken på en tallerken, så gjestene kan åpne den selv.
  19. Legg på en skje Crème Fraiche Lett ved servering.
  20. Server med godt brød eller for eksempel ovnsbakte poteter, som jeg gjorde i dag.
Grønnsaker, laks, steinbit, reker og blåskjell !
Penslet alu.folie med olje, lagt på grønnsaker, soyasaus og krydret med litt pepper !
Lagt på fisk i biter, litt store så de ikke blir overstekt !
Drysset over urter, salt og pepper !
Toppet med reker og blåskjell ! De vil krympe litt under grillingen, men setter en god smak på retten !
Pakk "skattekistene" forsiktig inn og legg dem på en godt oppvarmet grill med lokk !
Klar til servering !
Servert med ovnsbakte poteter !

Blåskjell:
Jeg er ikke glad i blåskjellene som ligger i lake, men du finner fryste blåskjell i frysedisken, de var stor og fine -og ikke utvannet. De blir best hvis du tiner dem i kjøleskapet. Har du tid og lyst kan du koke blåskjell selv, de blir selvfølgelig best. Retten kan også serveres uten blåskjell.

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF