Har du prøvd og steke gulrøtter ?
Jeg gjorde det på hytta i dag, det er så godt ♥
Spis dem som en god vegetarrett - eller som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.
Gulrøtter inneholder betakaroten (fettløselige fargestoff), som omdannes til vitamin A i kroppen og mange antioksidanter. Naturlig betakaroten er en kraftig antioksidant. Skulle du spise litt mye gulrøtter, så er den eneste risikoen du løper, å få en gyllenbrun hud. Lekkert og helt ufarlig, men da skal du spise mange gulrøtter altså !!!
Gulroten blir faktisk sunnere når den varmebehandles og du får frem mer av søtsmaken.
Gulrøtter inneholder betakaroten (fettløselige fargestoff), som omdannes til vitamin A i kroppen og mange antioksidanter. Naturlig betakaroten er en kraftig antioksidant. Skulle du spise litt mye gulrøtter, så er den eneste risikoen du løper, å få en gyllenbrun hud. Lekkert og helt ufarlig, men da skal du spise mange gulrøtter altså !!!
Gulroten blir faktisk sunnere når den varmebehandles og du får frem mer av søtsmaken.
Gulrøtter som er kokt, stekt eller most inneholder tre ganger så mye antioksidanter som rå gulrøtter.
Nå skal jeg ikke påstå at masse smør er sunt, men det er da så godt !!!
Nå skal jeg ikke påstå at masse smør er sunt, men det er da så godt !!!
- Gulrøtter
- Smør
- Salt
- Pepper
- Timian
- Persille
Sånn gjør du:
- Skjær gulrøtter i fire på langs.
- Smelt MASSE smør i en steke panne.
- Legg i gulrøttene.
- Krydre godt med salt og pepper.
- Stek på middels varme i ca. 15 minutter, snu litt på dem i løpet av steketiden
- Dryss over timian og persille.
Steker gulrøtter i masse godt smør ✿ |
Spis & Nyt !!! |
Jeg serverte gulrøttene som tilbehør til fløtegratinerte poteter, pepperbiff og peppersaus ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar