06 juli 2016

Svinemedaljonger med soppsaus !


Enkel, god og sunn middag !
Jeg serverte retten med ovnsbakte timian-poteter, brokkoli og små, søte tomater
Snadder ♫

Timian, som det er i både sausen og på potetene, er en gruppe aromatiske krydderurt-arter som kan bli opptil 40 cm høye. Timian passer til nær sagt alle retter. I motsetning til mange andre urter, tåler den å koke lenge.


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 200 g sjampinjong
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • ½ beger kjøttfond
  • 2 ss fersk timian (eller 1 ts tørket)
  • 2 dl crème fraîche lett
  • Ovnsbakte timian-poteter *
  • Brokkoli
  • Små tomater
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Start med potetene, da de tar lengst tid.
  2. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. 
  3. Skjær sjampinjongen i skiver.
  4. Stek soppen i godt smør på middels varme, legg den til side.
  5. Skjær brokkoli i biter og kok opp vann tilsatt salt. Legg i brokkoli og la det koke opp. Trekk kjelen fra platen og la den trekke i 3 minutter før du heller av vannet.
  6. Brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme, krydre med salt og pepper.
  7. Ta det opp og legg det til side, mens du lager ferdig soppsausen.
  8. Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og kjøttfond.
  9. La det koke ca. 5 minutter. Bland inn timian og crème fraîche.
  10. Legg svinemedaljongene i sausen og la dem trekke i 5-10 minutter.
  11. Smak til med salt og pepper.
Server svinemedaljongene med soppsausen, ovnsbakte poteter, kokt brokkoli og tomater.

Ovnsbakte timian-poteter:
  • 300 g nypoteter
  • Olje
  • Timian, helst frisk, men tørket går også bra.
Sånn gjør du:
  1. Vask og del potetene.
  2. Skjær de opp i båter.
  3. Hell over litt olje, timian, salt og pepper.
  4. Bland sammen og stek i stekeovn på 225 grader ( innstilling 7 på gasskomfyren) i 20-30 minutter.
Spis & Nyt  ♥
Klar til servering 

Poteter klare til steking !

Ingredienser    Mangler tomater og olje !

Fint på fjellet i dag 
Ut på tur !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF