Enkel, god og sunn middag !
Jeg serverte retten med ovnsbakte timian-poteter, brokkoli og små, søte tomater ღ
Snadder ♫
Timian, som det er i både sausen og på potetene, er en gruppe aromatiske krydderurt-arter som kan bli opptil 40 cm høye. Timian passer til nær sagt alle retter. I motsetning til mange andre urter, tåler den å koke lenge.
- 600 g ytrefilet av svin
- 200 g sjampinjong
- 2 ss smør
- 2 dl vann
- ½ beger kjøttfond
- 2 ss fersk timian (eller 1 ts tørket)
- 2 dl crème fraîche lett
- Ovnsbakte timian-poteter *
- Brokkoli
- Små tomater
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Start med potetene, da de tar lengst tid.
- Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver.
- Skjær sjampinjongen i skiver.
- Stek soppen i godt smør på middels varme, legg den til side.
- Skjær brokkoli i biter og kok opp vann tilsatt salt. Legg i brokkoli og la det koke opp. Trekk kjelen fra platen og la den trekke i 3 minutter før du heller av vannet.
- Brun filetskivene i resten av smøret på sterkere varme, krydre med salt og pepper.
- Ta det opp og legg det til side, mens du lager ferdig soppsausen.
- Legg soppen tilbake i stekepannen, spe på med vann og kjøttfond.
- La det koke ca. 5 minutter. Bland inn timian og crème fraîche.
- Legg svinemedaljongene i sausen og la dem trekke i 5-10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte timian-poteter:
- 300 g nypoteter
- Olje
- Timian, helst frisk, men tørket går også bra.
- Vask og del potetene.
- Skjær de opp i båter.
- Hell over litt olje, timian, salt og pepper.
- Bland sammen og stek i stekeovn på 225 grader ( innstilling 7 på gasskomfyren) i 20-30 minutter.
Spis & Nyt ♥ |
Klar til servering ♥ |
Ingredienser ♥ Mangler tomater og olje ! |
Fint på fjellet i dag ♥ |
Ut på tur !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar