09 oktober 2020

Fylt paprika i fløtesaus, servert med blomkålris !


God og enkel, men mektig lavkarbo middag !
Det tar litt tid å steke paprikaene, så du må begynne på retten en times tid før servering.

Jeg serverer retten med blomkålris tilsatt chili, sitron og koriander 🌿
Til dem, som ønsker ett større måltid -og mer karbohydrater serverer jeg ovnsbakte poteter.
Dette er en skikkelig god smaksbombe 🌿🍋


Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 882 kcal, 12 g karbo per porsjon
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 liten løk, hakket (60g ferdig hakket)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts røkt chilipulver
  • 1 stk egg
  • 200 g revet hvitost
  • 4 stk store paprika
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss frisk estragon eller andre urter
  • 1 stk blomkål eller 300 g blomkålris (til 4 porsjoner)
  • 2 ss smør
  • Sitron
  • 1 chili
  • Koriander
  • Ruccola 
Fylt paprika
  1. Bland sammen rå kjøttdeig, løk, 100 g revet hvitost, egg, salt, pepper og chilipulver.
  2. Del paprikaene i to på langs eller skjær av toppen.
  3. Rens og fyll paprikaene.
  4. Legg paprikaene i en ildfast form.
  5. Dryss over resten av osten.
  6. Hell fløten i formen og krydre med salt og pepper.
  7. Dryss over hakket estragon eller andre urter. 
  8. Stekes på 200°C i ca. 45 minutter.
Blomkålris
  1. Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender. Du kan også bruke ferdig laget blomkålris.
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
  3. Legg i blomkålen.
  4. Tilsett finhakket chili og skvis over litt sitronsaft.
  5. Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
  6. Smak til med salt og pepper og hakket koriander.

Ingredienser 

Bland kjøttdeigen sammen med de øvrige ingrediensene 

Paprika med kjøttdeig !

Blomkålris 

Klare til steking !

4 Porsjoner / Ref. Lifesum


Høst i stuggun 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF