18 oktober 2020

Ukemeny - høstmeny for en uke i oktober


Natt til søndag skal vi stille klokken igjen..... 
Er det ikke fantastisk, med lysere morgener og mørke ettermiddager ?? 😏
Nope, jeg synes vi kan ha sommertid hele året.

Kortere og mørkere dager, da gjelder det å kose seg så godt man kan

Her er mitt forslag til ukemeny for kommende uke, litt typisk høstmat -håper du finner noe som frister !

Oppskriften finner du link til i navnet på retten
.
Lag en fin uke 🍂



Nå er det sesong for lam og sopp 🍂🍄
Risotto er italiensk risrett, som kan lages med mange forskjellige ingredienser og smakstilsetninger.
I dag har jeg valgt sopp, som passer perfekt sammen med årets lam.

En smaksrik, kremaktig og tyktflytende risotto er altså så godt !




Enkel og sunn, men veldig smaksrik middag, som er klar til servering på 30 minutter !
Jeg er så glad i hvit fisk, mild og god på smak -og passer godt til andre smaker.

Fisken serveres med masse grønnsaker i en smakfull saus.
Du kan servere retten med poteter eller ris. 



Reinskav eller finnbiff, som det også blir kalt er strimlet reinkjøtt.
Her har jeg malt reinskav i kjøttkvernen og laget gode burgere.
Bruker også kjøttdeig og litt fløte da viltkjøtt er veldig magert.

Hjemmelaget burger med reinskav, kjøttdeig, einebær og en skvett fløte.
Nystekte burgere serveres med ovnsbakte poteter, salat, sennep, stekt sopp, syltet rødløk og litt eplegele hvis du har ! Rødløken bør lages god tid i forveien, oppskrift 👉 her.

HELT VILT gode burgere med sopp og syltet rødløk




Enkel, god og tradisjonell kveitemiddag er noe av det beste man kan servere 💕
Saftig og fast kjøtt !

Posjert er vel det riktige ordet, ikke kokt.
Posjere vil si å koke uten å koke, bare syde rett under kokepunktet.

Kveita er en art som er svært følsom for beskatning. Derfor er fiske av kveite forbudt mellom 20. desember og 31. mars.
Så løp og kjøp fersk kveite nå !!




STEINGOD PIZZA 🍕

Pizza stekt på pizzastein -  toppet med :
  • Parmaskinke
  • Små tomater
  • Revet ost
  • Pesto
  • Ruccola
  • Basilikum
Resultatet blir supergod pizza 🍕

Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer,
da blir de supersprø !!!




Høsten er tiden for viltkjøtt og nyhøstet grønnsaker, frukt og bær.
Høstens smaker på en tallerken ♫♪

Herlig, mør, god og kortreist ytrefilet av hjort fra Løiten Hjorteoppdrett .
Servert med pannestekte gulrøtter, plommer, sopp, sjalottløk, mandelpoteter og viltsaus 🍄🌿

Dagens vin: Cline Ancient Vines Zinfandel 2016 🍷
Etter anbefaling fra Hege, på Vinmonopolet på Hamar.




Smaksrik, varmende og god gryte, som kan nytes med en gang eller fryses i mindre porsjoner,
da har du enkel og god middag på travle hverdager.
Høstmat på sitt beste ♫♪

Elghakk har jeg lagt ut en tradisjonell oppskrift på tidligere, den finner du 👉 her.

I denne oppskriften tilsatte jeg også masse sopp, rødvin -og en skvett soppsoya
🍄



 
Butterdeig er det alltid kjekt å ha i fryseren !
Den kan brukes til både salt og søtt !

Nå er det høysesong for epler og da passer det godt med en søt og god eplekake eller pai 🍏🍎

Jeg har byttet ut sukker med tagatesse bakesukker, laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes også i appelsiner og ananas 🍎🍍
Da er vel kanskje verre med hvetemelet som er i butterdeigen, men men... det er godt da !


Lag en fin uke 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF