Langtidsstekt svinenakke med rustikk grønnsakssaus !


Svinenakke er blitt en veldig populær stykningsdel.
Det er på grunn av god fordeling av fett i og rundt muskulaturen. den mest saftige og smakfulle delen på grisen. Svinenakken vil jeg ha nesten helt gjennomstekt, jeg tar den ut på 70°C.

Sausen lages av grønnsakene og kraften etter stekingen av svinenakken.
Serveres med mandelpoteter, aspargesbønner og stekt sopp.

Enkelt og veldig godt !
Ganske så perfekt 🌿🍄🍅
 

I denne oppskriften har jeg brukt gyrosmarinert svinenakke,
surret med spekeskinke, 
fra ➡ Annis Pølsemakeri på Ringebu.

Gyrosmarinade består, som regel av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg surret svinenakke, gjerne marinert og surret med spekeskinke
  • Stekesmør
  • 3 stk tomater
  • 100 g sopp
  • 2-3 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk, 4 ts fersk på tube
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk rød chili
  • 1/2 dl rapsolje
  • 4 ss Heinz ketchup
  • En skvett kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • Mandelpoteter *
  • Aspargesbønner *
  • Stekt sopp *
Sånn gjør du:
  1. Del alle grønnsakene i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Hell over olje og ketchup
  3. Brun svinenakken raskt på alle siden i en varm stekepanne med stekesmør.
  4. Legg den på toppen av grønnsakene. 
  5. Sett inn ett steketermometer.
  6. Stekes på 125°C i 2-2,5 time.
  7. Sett mandelpoteter på kok når svinenakken har stått i ovnen i 2 timer, hvis du bruker oppskriften på perfekt kokte mandelpoteter, som du finner her her.
  8. Ta svinenakken ut av ovnen når den er 70°C. Temperaturer stiger ca. 5°C når den hviler. 
  9. Pakk den inn i folie og la den hvile i 30 minutter.
  10. Legg grønnsakene og kraften, som er i stekeformen over i en kjele. Kjør den med en stavmikser til en jevn saus.
  11. La sausen koke i 5 minutter og smak til med en skvett fløte (ca. 1/2 dl ), salt og pepper. 
  12. Kok aspargesbønner og stek sopp.
Kjernetemperatur:
70 °C - medium 
76 °C - gjennomstekt
90 °C - pulled pork

Mandelpoteter 
Perfekt kokte mandelpoteter finner du oppskrift på ⇢ her.

Stekt sopp
  • 400 g sopp
  • Olje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp stekepannen.
  2. Ha i olje og legg i sopp, delt i skiver eller biter. Damp først bort kraften, som danner seg i pannen. Stek soppen under litt omrøring til den nesten er ferdig stekt.
  3. Sett ned varmen litt og tilsett smør.
  4. La den steke ferdig og smak til med salt og pepper.
 Aspargesbønner
  1. Skjær av begge endene på bønnene.
  2. Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og server.
Ingredienser (+ fløte)

Oppskriftene blir jo, som kjent laget under kokkeleringen. Jeg skriver ned, hvordan jeg egentlig har tenkt jeg skal lage en rett, men må ofte justere litt underveis. Jeg synes sausen var litt vel skarp, så jeg rundet den av med litt fløte, men smak og behag.

Grønnsaker 

Brun svinenakken godt på alle sider

Stekes videre i stekeovn

Ferdig stekt

Kjør grønnsakene med en stavmikser 

Smak til sausen 


Tilbered tilbehøret

Jeg er selvutnevt ambassadør for Annis Pølsemakeri !
Betaler, som alle andre dyrt for alle varene, men det er en grunn til at det koster noen kroner mer enn på 'supern', utrolig gode produkter. 
Handler inn litt når jeg er på hytta i Gudbrandsdalen, for å fylle opp fryseren til vinteren.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF