17 oktober 2020

Pastagrateng med spinat !


Her har jeg laget en smartkarbo pastagrateng med penne proteinpasta.
Monster proteinpasta er et lavkarbo-alternativ til vanlig pasta. 

Den er mye hardere i konsistensen enn vanlig pasta, veldig al'dente kan man si..... 
Den fungerer den helt greit i gratenger, men du spiser ikke denne kun med ketchup altså 🍝🍅

Pastaen har 90% færre karbohydrater enn normal pasta og hele 60% proteiner.
Den inneholder 14,2 g karbo per 100 g.
Den er mer smartkarbo enn lavkarbo, så den er nok ikke innenfor hos alle, men til sammenligning inneholder penne fullkorn fra Sopps 65 g karbo per 100 g.

Ostesausen er tyknet med johannesbrødkjernemel 🌿
Johannesbrødkjernemel er et smaksnøytralt, glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel. 
Det er laget av frøene som sitter inni fruktbelgene fra johannesbrødtreet, som dyrkes i landene rundt Middelhavet. Johannesbrødkjernemel, passer godt i glutenfri matlaging -og i lavkarbo kosthold.

Retten kan selvfølgelig lages med vanlig pasta og tyknes med maizena, hvis man ikke ønsker lavkarbo utgaven.

Jeg steker gratengen med funksjonen kombidamp 🍅
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir skikkelig bra !

Spinat er en supergrønnsak 🌿
Den har en spesiell smak, noen liker den, mens andre hater den !

Spinaten er full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Syv grunner til å spise spinat hver dag (ref. KK)
  1. Spinat er flott for hukommelsen din.
  2. Spinat støtter synet ditt.
  3. Spinat hjelper musklene dine.
  4. Spinat bekjemper osteoporose.
  5. Spinat forbedrer forbrenningen din.
  6. Spinat forhindrer aterosklerose.
  7. Å spise spinat hver dag forhindrer betennelse.
Herlig god og smaksrik pastagrateng med spinat !
Spis den som en vegetarrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.


Du trenger til 4-6 porsjoner:
4 porsjoner som egen rett, 6 porsjoner som tilbehør.
Inneholder per porsjon ved 4 porsjoner : 630kcal, 14 g karbo 
Inneholder per porsjon ved 6 porsjoner : 420kcal, 9 g karbo
  • 1 stk liten løk
  • 1 ss smør
  • 400 g spinat
  • 200 g revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • 200 g pasta penne
OSTESAUS
  • 2 ts johannesbrødkjernemel 
  • 3 dl lettmelk
  • 2 dl fløte
  • 1 stk eggeplomme
  • 100 g revet ost
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok pasta og sil godt av vannet.
  2. Hakk løk og stek løken gyllen i en stekepanne med litt smør.
  3. Tilsett spinat og stek videre til den er gjennomvarm. Jeg brukte frossen, men man kan selvfølgelig bruke frisk spinat.
  4. Bland inn ost og smak til med salt og pepper.
  5. Fordel pasta i en smurt form og legg over spinatblandingen.
  6. Rør johannesbrødkjernemel (kan eventuelt erstattes med med 2 ss maizena) ut i 1 dl av melken -og la det svelle noen minutter til den tykner.
  7. Kok opp resten av melken og fløte. Rør inn melblandingen og la det koke til det tykner.
  8. Ta sausen av varmen og rør inn eggeplomme og revet ost. 
  9. Krydre med salt og pepper.
  10. Fordel sausen over formen. 
  11. Stekes på 225°C i ca. 20 minutter eller på kombidamp 180°C i 30 minutter.
Pasta, spinat og saus 

Klar til 'montering'

Klar til steking 

Ref. Lifesum 

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF