13 oktober 2020

Gresskarmuffins !!


Opprinnelsen til Halloween-feiringen finner vi blant irske og britiske innvandrere til USA på midten av 1800-tallet. Opphavet til feiringen er en keltisk høsttakkefest som ble feiret 31. oktober. Da trodde man de døde kom tilbake til jorden, og de tente bål for å skremme bort heksene og de onde åndene, som også herjet fritt denne kvelden. 

Det var først på 1990-tallet det for alvor ble etablert feiringer med skumle kostymer og dekorasjoner her i landet. Plutselig sto det skumle gresskar utenfor husene både her og der, til glede for noen -og sorg for andre. 

I dag har Isabell og mommo prøvd seg på gresskar 😋

Vi skar av toppen og tegnet på ansikt med en sprittusj. 
Gravde ut innholdet og tok det over i en bolle. Bruk gjerne to boller, en til frø og 'tråder' -og en til fruktkjøttet. 
Skar ut øyne, nese og munn med en kniv. 

Av gresskarkjøttet lagde vi Isabells favorittkake - MUFFINS 💚


Du trenger til 16 store muffins
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl rapsolje
  • 300 g most fruktkjøtt av gresskar
Sånn gjør du:
  1. Rens gresskaret, fjern frø, hinner og skallet -og skjær fruktkjøttet i biter. Kjør det med en stavmikser til fin pure.
  2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn oljen.
  4. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  5. Bland gresskar godt inn i røren.
  6. Fordel deigen i muffinsformer. Vi brukte store muffinsformer.
  7. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Glasur
  • 200 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør i terninger
  • 6 dl melis
  • Konditorfarge
  • Smågodt
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. 
  2. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping.
  3. Tilsett konditorfarge.
Gresskarfrø 
De kan vaskes og tørkes før de stekes på stekeplate med bakepapir i ovnen på ca. 150 grader i 35 minutter, eller til de har blitt sprø. De kan også stekes i stekepanne på middels høy varme i 10-15 minutter. De kan krydres med hva du måtte ønske av salt eller annen krydder. 

Skjær av toppen på gresskaret

Grav ut kjøttet og lag lykten 

Kjør fruktkjøttet med en stavmikser


Knus eggene ! Isabell var stolt -hun klarte det selv

Lag eggedosis av egg og sukker

Bland sammen mel, natron, kanel og vaniljesukker

Hell i olje 

Sikt inn melblandingen

Rør inn gresskar

Ha røren over i muffinsformer

Lag glasuren 

Bland inn konditorfarge


Avkjøles før du tar på glasur 

Pynt med smågodt 

Klare til servering 

Gresskarlykt 


Nom Nom 😋 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF