}); Edels Mat & Vin: Gresskarmuffins !! Google+

tirsdag 13. oktober 2020

Gresskarmuffins !!


Opprinnelsen til Halloween-feiringen finner vi blant irske og britiske innvandrere til USA på midten av 1800-tallet. Opphavet til feiringen er en keltisk høsttakkefest som ble feiret 31. oktober. 
Da trodde man de døde kom tilbake til jorden, og de tente bål for å skremme bort heksene og de onde åndene, som også herjet fritt denne kvelden. 

Det var først på 1990-tallet det for alvor ble etablert feiringer med skumle kostymer og dekorasjoner her i landet. Plutselig sto det skumle gresskar utenfor husene både her og der, til glede for noen -og sorg for andre. 

I dag har Isabell og 'mommo' prøvd seg på gresskar, for første gang 😋

Vi skar av toppen og tegnet på ansikt med en sprittusj. 
Gravde ut innholdet og tok det over i en bolle. Bruk gjerne to boller, en til frø og 'tråder' -og en til fruktkjøttet. 
Skar ut øyne, nese og munn med en kniv. 

Av gresskarkjøttet lagde vi Isabells favorittkake - MUFFINS 💚


Du trenger til 16 store muffins
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl rapsolje
  • 300 g most fruktkjøtt av gresskar
Sånn gjør du:
  1. Rens gresskaret, fjern frø, hinner og skallet -og skjær fruktkjøttet i biter. Kjør det med en stavmikser til fin pure.
  2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn oljen.
  4. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  5. Bland gresskar godt inn i røren.
  6. Fordel deigen i muffinsformer. Vi brukte store muffinsformer.
  7. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Glasur:
  • 200 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør i terninger
  • 6 dl melis
  • Konditorfarge
  • Smågodt
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. 
  2. Tilsett melisen litt etter litt til du får en passe fast topping.
  3. Tilsett konditorfarge.
Gresskarfrø :
De kan vaskes og tørkes før de stekes på stekeplate med bakepapir i ovnen på ca. 150 grader i 35 minutter, eller til de har blitt sprø. De kan også stekes i stekepanne på middels høy varme i 10-15 minutter. De kan krydres med hva du måtte ønske av salt eller annen krydder. 

Skjær av toppen på gresskaret

Grav ut kjøttet og lag lykten 

Kjør fruktkjøttet med en stavmikser


Knus eggene ! Isabell var stolt -hun klarte det selv

Lag eggedosis av egg og sukker

Bland sammen mel, natron, kanel og vaniljesukker

Hell i olje 

Sikt inn melblandingen

Rør inn gresskar

Ha røren over i muffinsformer

Lag glasuren 

Bland inn konditorfarge


Avkjøles før du tar på glasur 

Pynt med smågodt 

Klare til servering 

Gresskarlykt 


Nom Nom 😋 


Skikkelig gode !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar