}); Edels Mat & Vin: Kjøttgrateng med paprika og sukkererter ! Servert med blomkålris ! Google+

tirsdag 6. oktober 2020

Kjøttgrateng med paprika og sukkererter ! Servert med blomkålris !


Merker at kroppen, særlig magen har det bedre uten altfor mange karbohydrater.
Det har blitt noen hytteturer i løpet av høsten -og kostholdet har 'glidd' ut litt.

Jeg synes også det er en litt utfordring og finne på gode lavkarbo middager.
Det blir litt 'kjedelig' med bare proteiner, salater og grønnsaker -og EGG.
Du kan lese om lavkarbo kosthold her.

Jeg har prøvd proteinpasta, ganske greit... men litt hard og merkelig konsistens.
'Lavkarbo - plastikk - pasta ', har jeg også testet, men altså.... det ER plastikk !!

Det eneste jeg kan anbefale er Monster tortilla, som inneholder 4,4 g karbo per lefse.
De bruker jeg til tortillapizzafajitas og taco.

Har laget en ny oppskrift på kjøttgrateng i dag, med masse grønnsaker.
Den ble jeg fornøyd med !
Herlig, smaksrik og god lavkarbo middag 🍅🌿🍋
Nydelig smaker fra middelhavet med masse grønnsaker og provence krydder.

Herbes de Provence er en krydderblanding som består av tørkede urter typiske for Provence.
Innholdet varierer, men timian, oregano, rosmarin, sar, basilikum, merian og fennikelfrø er vanlig.


Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 402 kcal, 12 g karbo per porsjon
  • 400 g kjøttdeig 
  • 2 ss smør
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts provence krydder
  • 1 rød paprika
  • 100 g sukkererter
  • 200 g apetina revet cheddar og mozzarella
  • 200 g blomkålris / hakket blomkål
  • 1 chili
  • Litt sitronsaft
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i smør.
  2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, provence krydder, paprika og sukkererter i biter.
  3. La det koke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell blandingen over i en ildfast form.
  6. Dryss over ost og litt ekstra provence krydder.
  7. Stekes ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.
  8. Stek hakket blomkål i litt smør.
  9. Tilsett hakket chili og koriander.
  10. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Lager kjøttgrateng 


Blomkålris 

Ref. Lifesum 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar