06 oktober 2020

Kjøttgrateng med paprika og sukkererter ! Servert med blomkålris !


Merker at kroppen, særlig magen har det bedre uten altfor mange karbohydrater.
Det har blitt noen hytteturer i løpet av høsten -og kostholdet har 'glidd' ut litt.

Jeg synes også det er en litt utfordring og finne på gode lavkarbo middager.
Det blir litt 'kjedelig' med bare proteiner, salater og grønnsaker -og EGG.
Du kan lese om lavkarbo kosthold 👉 her.

Jeg har prøvd proteinpasta, ganske greit... men litt hard og merkelig konsistens.
'Lavkarbo - plastikk - pasta ', har jeg også testet, men altså.... det ER plastikk !!

Det eneste jeg kan anbefale er Monster tortilla, som inneholder 4,4 g karbo per lefse.
De bruker jeg til 👉 tortillapizzafajitas og taco.

Har laget en ny oppskrift på kjøttgrateng i dag, med masse grønnsaker.
Den ble jeg fornøyd med !

Herlig, smaksrik og god lavkarbo middag 🍅🌿🍋
Nydelig smaker fra middelhavet med masse grønnsaker !

Herbes de Provence er en krydderblanding som består av tørkede urter typiske for Provence.
Innholdet varierer, men timian, oregano, rosmarin, sar, basilikum, merian og fennikelfrø er vanlig.


Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 402 kcal, 12 g karbo per porsjon *
  • 400 g kjøttdeig *
  • 2 ss smør
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts provence krydder
  • 1 rød paprika
  • 100 g sukkererter
  • 200 g apetina revet cheddar og mozzarella
  • 200 g blomkålris / hakket blomkål
  • 1 chili
  • Litt sitronsaft
  • Koriander
* Bytter du ut kjøttdeig med karbonadedeig sparer du ca. 80 kcal per porsjon 🌿

Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i smør.
  2. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, provence krydder, paprika og sukkererter i biter.
  3. La det koke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell blandingen over i en ildfast form.
  6. Dryss over ost og litt ekstra provence krydder.
  7. Stekes ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.
  8. Stek hakket blomkål i litt smør.
  9. Tilsett hakket chili og koriander.
  10. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Lager kjøttgrateng 


Blomkålris 

Ref. Lifesum 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF