Nachos Carne Asada a'la Edel


Carne Asada betyr grillet kjøtt og stammer fra det Meksikanske kjøkken 🌿 
Carne Asada er marinert biff, som grilles på høy varme, så det nesten blir litt brent før det deles opp i tynne skiver.

Tortilla-chips vs Nacho-chips 🌿🌽
Begge er meksikanske chips laget av maismel, som er fritert i olje.

Tortillachips er trekantet i formen, det er fordi den skal fungere litt, som ett spiseredskap.
Tortillachips skal dyppes i gryter, sauser eller dressinger. 
Nachochips er runde og tykkere en tortillachips og passer godt til gratinering.

🌿
Luksus'utgave av nachos' med marinert grillet ytrefilet av storfe !
-  inspirert av 👉 BiffTacos og 👉 BiffNachos 🌿🍅

Skikkelig, smakfull, passe sterk, knallgod Tex-Mex kosemat 
Jeg legger på kjøttet etter nachosen er gratinert, da jeg vil ha biffen medium stekt.

🌿
Carne Asada 
Til 4 porsjoner
  • 600 g ytrefilet eller annet mørt storfekjøtt
  • En stor bunt hakket frisk koriander
  • 1/2 dl olje
  • 1/2 dl soyasaus
  • Saften av 1 appelsin
  • Saften av 1 lime
  • 1 ss revet eller presset hvitløk
  • 1 ss finhakket jalapeno
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss brunt sukker eller Sukrin gold
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Legg biffkjøttet i en pose og hell over marinaden. Hvis du bruker ett 'helt stykke' så marinerer du kjøttet i kjøleskapet i 3-4 timer, den siste timen i romtemperatur. Bruker du biffer a ca. 200g marinerer du kjøttet i 1-2 timer i romtemperatur.
  3. Sil av marinaden og tørk kjøttet med tørkerull.
  4. Grill kjøttet på sterk varme. Det skal nesten være litt brent. Bruk gjerne steketermometer, hvis du griller ett stort stykke.
  5. La kjøttet hvile litt før du deler det opp i tynne skiver.
Nachos
  • 185 g Tortilla eller nacho'-chips
  • Mais
  • 1 stk paprika
  • 1-2 stk vårløk
  • 2-4 ss hakket syltet jalapeno
  • 200 g revet mozzarella & cheddar 
  • 👉 Tomatsalsa
  • 👉 Guacamole
  • Lime
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Mariner biffkjøttet, som beskrevet over ett par timer før servering.
  2. Lag tomatsalsa og guacamole.
  3. Fyr opp grillen og sett stekeovnen på 225°C.
  4. Del paprika i små terninger, vårløk i ringer og hakk jalapeno.
  5. Legg tortillachips på ett stekebrett eller en ildfast form, dekket med bakepapir.
  6. Dryss over vårløk, mais, paprika og litt jalapeno.
  7. Dryss over revet ost.
  8. Grill kjøttet, som beskrevet over. La kjøttet hvile imens du steker nachos.
  9. Gratinert retten i stekeovn på 225°C i 5-7 minutter.
  10. Del kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen av nachos'en, sammen med tomatsalsa.
  11. Dryss over hakket koriander og legg på båter av lime.
  12. Server retten med resten av tomatsalsaen og guacamole.
Jeg hadde grillet litt vel mye biff, så jeg serverte noe av den ved siden av 🌿

Tomatsalsa

Guacamole

Ingredienser

Marinade til Carne Asada


Griller biff

Nachos


Carne Asada


Nachos Carne Asada a'la Edel !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF