Lasagne i betydningen pastaplater kan også kalles:
Lasagnoni = store lasagneplater,
Lasagnette = små lasagneplater.
Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Dette er en variant med kyllingkjøttdeig !
En litt sunnere variant enn vanlig kjøttdeig av storfe.
Til 6-8 personer:
Kjøttsaus:
- 800 gr. kyllingkjøttdeig
- 1 rødløk
- 2 dl vann
- 2 bokser tomater med oregano & hvitløk
- 1 beger Maggi kyllingfond
- 3 ts oregano
- Salt
- Pepper
- Brun kjøttdeigen i en panne med litt olje eller smør.
- Finhakk løken og ha den i panna.
- Hell i vann, tomater, kyllingfond.
- La det småputre til sausen tykner og smak til med krydder.
- 5 ss hvetemel
- 9 dl lettmelk
- 100 g revet gulost
- 1 ts malt muskat
- Salt
- Pepper
- Lag jevning av melet og litt av melken.
- Kok opp resten av melken og rør inn jevningen.
- Tilsett osten og la sausen koke i 5 minutter, under omrøring.
- Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
- Legg kjøttsaus, ostesaus, lasagneplater lagvis i en ildfast form.
- Dryss over revet ost.
- Sett formen i stekeovnen, forvarmet til 200 grader. i ca. 40 minutter.
- Serveres med salat ✿⊱╮✿⊱╮
Mini rivjern, praktisk når man skal rive muskatnøtt c",)
Ha en fin dag ✿
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar