01 mai 2020

Brioche hamburgerbrød !


Brioche inneholder sukker, egg -og smør som tilsettes underveis i eltingen.
Brødene blir myke og saftige -og løfter hamburgeren til nye høyder.

Deigen kan også brukes til pølsebrød.
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det opp i terninger i god tid, så smøret blir romtemperert.

Det tar jo litt tid med gjærbakst, men du kan lage dem i god tid før servering.
De kan også fryses hvis du ikke bruker alle med en gang.


Du trenger til 8 store hamburgerbrød:
  • 600 g tipo 0 pizzamel eller hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 3,5 dl lettmelk
  • 1 stk egg, i deigen
  • 120 g smør, romtemperert i terninger
  • 1 stk egg, til pensling
  • 4 ss melk
  • Sesamfrø
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til det er litt varmere enn fingervarmt, ca. 40 grader.
  3. Rør ut egget i melken.
  4. Hell melken over i bakebollen.
  5. Elt deigen til alt er godt samlet.
  6. Tilsett litt og litt av smøret mens maskinen går på ganske lav hastighet.
  7. Elt deigen i 15 minutter.
  8. Legg over ett rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i 45-60 minutter.
  9. Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord.
  10. Del deigen i 8 emner a 140 g og trill ut fine boller, som du legger over på et stekebrett med bakepapir. 
  11. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hamburgerbrødene heve i 30 minutter.
  12. Pisk sammen egg og melk.
  13. Pensle brødene med sammenpisket egg/melk og dryss over sesamfrø.
  14. Stekes i forvarmet ovn på 220 °C i ca. 12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor store hamburgerbrødene er og stekeegenskapene på ovnen din, så følg med mot slutten av steketiden.
  15. Avkjøl brødene på rist.
Ingredienser 
Bland sammen deigen 
Tilsett litt og litt av smøret 

Heves i 45-60 minutter
Ferdig hevet
8 stk a 140 gram !
Klare til steking !
Ferdig stekt !
Avkjøles på rist !

2 kommentarer:

Print Friendly and PDF