27 juni 2018

Sprøstekt røye med dillstuede poteter og pannestekte gulrøtter ღ


Røye var blant de første ferskvannsfiskene som innvandret til Norge etter siste istid. Den tilpasset seg de røffe og kalde omgivelsene som preget det arktiske Norge, og regnes i dag som Norges eldste og verdens nordligste ferskvannsfisk. Røya er en utpreget arktisk fisk som trives best ved lave vanntemperaturer. Derfor finner man de beste forholdene for røya i kalde vassdrag, dype innsjøer og fjellvann.

Jeg fikk tak i herlig rød og fin Fjellrøye fra Rørostraktene  
Nydelig fiskemiddag, som smaker norsk natur 🍃


Du trenger:
  • Ferskvanns røye
  • Stekesmør
  • Hvetemel
  • Gressløk
  • Salt
  • Pepper
  • Dillstuede poteter *
  • Pannestekte gulrøtter *
Sånn gjør du:
  1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.
  2. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  3. Vend fiskene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
  4. Hakk gressløk og legg den i buken på fisken.
  5. Smelt smør i en stekepanne og stek fisken i ca. 5 minutter på hver side, til den slipper beinet.
Dillstuede poteter
Til 4 porsjoner

  • 8 poteter
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts sennep
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk dill
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og skjær dem i biter. 
  2. Kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og la dem dryppe godt av seg.
  3. Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemel og spe med matfløte under omrøring. Sausen skal ha en fyldig konsistens.
  4. La sausen trekke i 5 minutter
  5. Smak til med sennep, salt og pepper.
  6. Vend forsiktig potene inn i sausen, spe med litt melk hvis nødvendig og la det trekke til potetene blir varme.
  7. Tilsett rikelig med hakket dill rett før servering.
Pannestekte gulrøtter
  • Gulrøtter
  • Smør 
  • Salt
  • Pepper
  • Dill
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Skrell gulrøttene og del dem i fire på langs.
  2. Smelt MASSE smør i en steke panne.
  3. Legg i gulrøttene.
  4. Krydre godt med salt og pepper.
  5. Tilsett hakket dill og gressløk.
  6. Stek på middels varme i ca. 15 minutter, snu litt på dem i løpet av steketiden.
Røye 
Klare til steking 
Poteter, gulrøtter og røye 
Sil av potetene godt før du har dem i sausen ღ
Klar til servering ღ
Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF