25 juni 2018

Lammepølser med persille 🍃 Servert med kålrotstappe, sommerkål og soyasmør 🍃


Nydelige lammepølser med persille fra Anni's Pølsemakeri.
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.

Begynn med kålrotstappe da den tar lengst tid. Lag soyasmøret.
Stek pølsene og damp sommerkål helt til slutt.
Spis & Nyt - En nydelig og smakfull symfoni 🍃

🍃 Lammepølser
  1. Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
  2. Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker. 

🍃Kålrotstappe
  • 1,5 kg kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • Vann
  • 1,5 dl fløte
  • 5 ss godt smør
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts hvit pepper

Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
  2. Kok grønnsakene møre i vann.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Mos grønnsakene med en stavmikser -eller kjør dem i en foodprossesor og rør inn smør og fløte.
  5. Smak til med salt og pepper.
🍃Sommerkål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen. 
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
🍃 Soyasmør
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper Tabasco (10) og sitron (2 ts)
Koker kålrot og gulrot 🍃
Lager soyasmør 🍃
Kjører kålrotstappen med stavmikser 🍃
Steker lammepølser 🍃
Klar til servering 🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF