}); Edels Mat & Vin: Biffsmørbrød ♪♫ Økologisk og miljøsmart pouch fra Emiliana Organic ♪♫ Google+

lørdag 16. juni 2018

Biffsmørbrød ♪♫ Økologisk og miljøsmart pouch fra Emiliana Organic ♪♫


MERLOT- CABERNET SAUVIGNON - SYRAH
EMILIANA ORGANIC EARTH BALANCE POUCH - 

Vår økologiske nyhet Earth Balance Pouch fra Emiliana Organic Vineyards er perfekt for den miljø- og kvalitetsbevisste vindrikkeren. Hvis du i tillegg liker å dra på tur, er valget lett. Velger du pouch, får du med deg innholdet av to flasker vin til vekten av en vanlig glassflaske fylt med vin.

Det ikke bare innholdet i flasken, en meget god Merlot Cabernet Sauvignon -som er høydepunktet, men også emballasjen. Earth Balance Pouch - en vinbag uten unødvendig pappkartong. Les mer om vinen og emballasjen nederst i innlegget.

Jeg la denne praktiske 'Earth Balance Pouch', som inneholder 1,5 liter god rødvin i sekken -og dro til fjells.

Vinen er utrolig god altså, så den kan anbefales !! Kan fint nytes hjemme også !!


Ett realt biffsmørbrød er perfekt fjellmat !
Her har jeg laget ett enkelt biffsmørbrød.
Du kan gjerne servere smørbrødet med pommes frites eller ovnstekte poteter hvis du skal servere smørbrødet til middag. Jeg jukset på hyttevis i dag -og brukte fryste "opphøgde poteter" ♪♫


Til 2 smørbrød trenger du:
 • 300 g ytrefilet eller annet mørt storfekjøtt
 • Salt
 • Pepper
 • Smør/olje
 • 200 g sopp
 • 2 vårløk
 • Gode baguetter eller brød
 • Sennep
 • Ruccola
 • Pommes frites eller ovnstekte poteter
 • Bearnaisesaus

Sånn gjør du:
 1. Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
 2. Krydre biffene med salt og pepper.
 3. Stekes i en blanding av rapsolje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
 4. La biffen hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
 5. Mens biffen hviler: Skjær sopp i skiver og stek den i godt smør.
 6. Tilsett vårløk, la det steke sammen noen minutter og smak til med salt og pepper.
 7. Smør brødet med grov sennep. 
 8. Skjær biffen i skiver.
 9. Legg på ruccola, legg på biff i skiver, sopp og vårløk.
 10. Server med pommes frites -og bearnaisesaus.

BEARNAISESAUS finner du oppskrift på her.
Jeg gjorde det enkelt og brukte ferdig bearnaisesaus fra Jacobs i dag, som jeg varmet forsiktig
opp i en kjele. Smaker helt greit den altså !
Sausen fikk terningkast 6 - på Din side faktisk !

Sausen har overvintret i fjellheimen og gikk faktisk ut på dato i august 2017, men #spisoppmaten - det smakte helt OK !!

Ingredienser  ♪♫
Steker biff ♪♫
Steker sopp og vårløk  ♪♫

Klar til servering  ♪♫
FAKTA:
Vinmonopolnr.: 10040506 | Pris: 219,90 | Utvalg: BU | Årgang: 2017 | Type: Rødvin
Produsent: Emiliana Organic Vineyards | Vinmaker: Emilio Contreras
Område: 100% Rapel Valley, Chile | Druer: 65% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
Metode: 20% av vinen har vært på franske eikefat i 6 mnd.
Alkohol: 13% | Sukker: 5,31 g/l | Syre: 5,06 g/l
Volum: 1,5 ltr | Vekt emballasje: 34 gram

Farge: rubinrød
Duft: aromaer av røde og mørke bær med et lett krydderpreg.
Smak: preg av solbær, moreller og modne tranebær, med toner av paprika og snev av nellik. Fin balanse og godt avrundet tanniner med en fruktig og behagelig avslutning

Passer til: Denne vinen er perfekt til piknik, båt-, hytte og fjelltur. Server den gjerne til rødt kjøtt, grillet svin, spekeskinke og oster.

Concha y Toro Norway og VCT Norway er heleide datterselskaper av chilenske Viña Concha y Toro S.A. Selskapene i Norge importerer viner fra Chile, Argentina, Sør-Afrika og USA, og har Vinmonopolet som sin største kunde. Morselskapet, Viña Concha y Toro S.A (etablert 1883), er Latin-Amerikas ledende vinprodusent.

Fra pressemeldingen:

Lettere emballasje gir miljøgevinst.
Produksjon og transport av tunge glassflasker krever mye energi og kan ha store konsekvenser for miljøet. Vinmonopolet tar grep og satser på produkter med lettere emballasje som gir lavere CO2-fotavtrykk. Veier emballasjen under 420 gram per 0,75 liter skal produktet merkes som «miljøsmart emballasje» i butikken. Et eksempel på miljøsmart emballasje er «pouch», en vinbag uten unødvendig pappkartong. Emballasjen til en 1,5 liter pouch veier i gjennomsnitt ca 40 gram. En glassflaske kan veie fra 420 gram til en over en kilo. Pouch er derfor et miljøsmart valg.I begynnelsen av 2018 fantes det kun 15 poucher tilgjengelig på Vinmonopolet; 5 hvitvin, 4 rosévin og 6 rødvin - hvorav kun seks av disse er i basisutvalget. Salget av pouch økte med 126 % i 2017 mot 2016, så noe er kanskje på gang?

Økologisk kvalitetsvin
Med sitt fokus på å lage kvalitetsviner og fremme biologisk mangfold i flora og fauna, har Emiliana Organic Vineyards i løpet av det siste tiåret blitt en av verdens største økologiske vingårder med sine 1200 hektar økologiske og biodynamisk dyrkede vinmarker. Vinmarkene ligger i Chiles mest kjente vindaler helt fra Bio-Bio i sør til Casablanca som ligger nord for Santiago. Emiliana var den aller første vingården som begynte med økologisk og biodynamisk vindyrking i Chile og kan i år feire 20 års jubileum.

I harmoni med jorden
Alle Emilianas vinmarker er en nøyaktig refleksjon av økologisk praksis hvor biologisk mangfold fremmes med totalt fravær av kjemiske sprøytemidler, ugressmidler og syntetisk gjødsel. Interaksjonen og harmonien mellom jorda, dyr, planter og mennesker er unik og det skaper en balanse som gir ekstraordinære og frodige vinranker.

Hvorfor velger dere denne typen landbruk?
Vi vil ta vare på jordsmonnet, vannet og lufta
Vi unngår miljøproblemer på lang sikt
Vi forbedrer kvaliteten på druene og dermed lager vi enda bedre vin


Hva er økologisk vin?
Økologisk vin er laget på druer som er dyrket uten bruk av kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel.Det betyr at vinrankene tilføres næring i form av organisk gjødsel enten gjennom husdyrgjødsel eller bruk av plantemasse og kompost. Det er ikke lov å bruke genetisk modifiserte produkter og organismer (GMO) og produsentene må følge strenge regler for tilsetninger. All vin som er økologisk merket er sertifisert av en offentlig godkjent kontrollinstans.

EMILIANA ORGANIC EARTH BALANCE POUCH - MERLOT- CABERNET SAUVIGNON - SYRAH

Druene i denne rødvinen er dyrket i den kjente Rapel-dalen som ligger 2 timers kjøring sør for Santiago. Cabernet Sauvignon er den mest plantede druen i denne regionen, etterfulgt av Merlot, Malbec, Carménère, og Syrah. Rapel-dalen er preget av Middelhavsklima med varme somre, milde vintre og store temperaturforskjeller mellom dag og natt. Lite nedbør, men vanning fra elvene Rapel og Cachapoal gir rikelig med vann til vinrankene. Jordsmonnet er påvirket av elvene og har dype avleiringer av leirjord. Leire bidrar til at vannet ikke forsvinner, noe som gir meget gode modningsforhold for druene sammen med lang vekstsesong.

Kalv på beite i Sør Fron - Gudbrandsdalen ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar