08 juni 2018

Smaken av svensk midsommer ️️♫♫ Havets Smörgåstårta -og Vanlig Akvavit ♫♫


Arcus lanserte 4 mai i år en ny svensk akevitt på Vinmonopolet.

Akevitt er i vinden som aldri før og utvalget av norske akevitter på polet er større enn noen gang. Men få nordmenn kjenner til smakene som kjennetegner akevittradisjonene i de andre nordiske landene. Derfor kommer det nå en nyhet som skal introdusere oss nordmenn for den svenske «akvavitkulturen».

Vanlig Akvavit er en klassisk krydret svensk snaps til en rimelig pris.
Den er en mild akevitt-type som fungerer som en god introduksjon til deg som ønsker å utforske den svenske snapskulturen. Den klassiske svenske akevitten er som regel basert på hvetekorn og smaksatt med fennikel i tillegg til karve og/eller dill. 

En elegant måte å servere Vanlig Akvavit på er å sette glassene i fryseren og holde akevitten i kjøleskapet før servering. Da får du en oppfriskende smaksopplevelse samtidig som den blir tilstrekkelig temperert slik at urtene får rom til å gi akevitten sin fulle karakter.



Smörgåstårta er en svensk spesialitet️.
Denne utgaven av smørbrødkake er fylt med reker, kreps, røkelaks, egg, samt litt fennikel, som du finner igjen i akevitten. Alt er blandet sammen i en nydelig kremet majones med yoghurt og kremost.
Jeg bruker reker med skall, men krepsehaler kjøpte jeg ferdig.

Denne herligheten passer perfekt til den smakfulle akevitten, med den fyldige smaken av citrus, fennikel og karve.
Det er lov å ta seg ett glass øl til også altså - eller hvitvin, hvis du ønsker det !


Du trenger til 8 porsjoner:
  • 18 skiver loff, skjær av skorpen.
Kakefyll
  • 3 hardkokte egg
  • 1/2-1 fennikel
  • 300 g reker uten skall, ikke den som ligger i lake
  • 200 g krepsehaler i lake
  • 2 poser majones a 165 g
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 125 kremost
  • 0,5 dl hakket dill
  • 1 ss sitronsaft
Garnityr
  • 200 g kremost -og
  • 1 pose majones blandes sammen.
Pynt
  • 200 g røkt laks skiver
  • 200 g reker uten skall
  • Sitron
  • Salatblader eller ruccola
  • 2 kokte egg, i skiver
  • 50 g svart lodderogn
  • 1 sitron
  • Dill kvaster

Forbered kakefyll:
  1. Skrell reker, du trenger ca. 1,5 kg med skall til fyllet og garnityr. 
  2. Kok 5 egg, du trenger 3 til kakefyllet og 2 til garnityr.
  3. Hell kraften fra kreps og klem ut vannet.
  4. Hakk kreps og reker grovt.
  5. Finhakk en halv fennikel og dill.
  6. Bland majones, matyoghurt, kremost og sitronsaft godt sammen.
  7. Rør inn fennikel, reker, kreps, dill og egg.

Forbered garnityr:
  1. Skjær sitron i tynne skiver og del dem i to.
  2. Del eggene. 
  3. Skjær laks i skiver.
  4. Finn frem rekene, dill og lodderogn.

Montering av smørbrødkaken
  1. Legg 6 loffskiver i et rektangel på et brett eller ett stort kakefat.
  2. Legg på halvparten av reke/krepsefyllet.
  3. Legg på ett nytt lag med brød.
  4. Legg på resten av reke/krepsefyllet.
  5. Dekk med et tredje lag med brød.
  6. Smør på kremen med kremost og majones på og rundt kaken.
  7. Legg salatblader -eller ruccola rundt kantene.
  8. Legg laks på laks i skiver på toppen.
  9. Legg på reker og egg.
  10. Legg på sitronskiver, dill og lodderogn.
Ingredienser ♫♫ 
Forbereder kakefyll ♫♫
Legger på kakefyll ♫♫
Dekk kaken med majones og kremostblandingen ♫♫
Klar til servering ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF