}); Edels Mat & Vin: Burger med kyllingfilet & pesto ♫ Google+

tirsdag 12. juni 2018

Burger med kyllingfilet & pesto ♫


Dagens burger er en ganske så sunn variant, med mager kyllingfilet.

Her kan du selvsagt bruke grove hamburgerbrød, men jeg hadde gode hjemmelaget hamburgerbrød i fryseren. Oppskrift på hamburgerbrød finner du 👉 her.

Vil du lage pesto selv, så finner du oppskrift 👉 her.
Server gjerne burgerne med søtpotetfries 

Du trenger til 3 stk:
  • 2 stk kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
  • Kyllingkrydder
  • 1 stk fersk mozzarella
  • 1-2 stk tomat
  • 3 stk hamburgerbrød
  • 2-3 ss pesto
  • Crispysalat
  • Søtpotetfries *
Sånn gjør du:
  1. Finskjær kyllingfilet fri for fett og sener. 
  2. Del kyllingfilet i to på langs, så den blir tynn. 
  3. Krydre kyllingfiletene godt med salt, pepper og kyllingkrydder.
  4. Stek kylling i smør eller olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
  5. Skjær tomat og mozzarella i skiver.
  6. Smør pesto på hamburgerbrød.
  7. Legg på salat, stekt kylling, tomat og mozzarella.
Søtpoteter:
  • 1-2 stk søtpoteter
  • 1 eggehvite
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpotet i 1 centimeter tykke strimler og vend dem i lett pisket eggehvite.
  2. Legg dem i en bolle og bland dem godt med olje, salt og pepper.
  3. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek dem i ovnen på 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Tips:
Du kan også bruke fryste søtpotetfries, som du finner i frysedisken. 

Ingredienser ♫
Steker kyllingfilet ♫
Smør pesto på hamburgerbrød ♫
Stekt søtpotet ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar