17 juni 2018

Gammeldagse vafler ♥


Det regner i fjellheimen, noe som trengs da det er utrolig tørt her oppe. 
Da får man kose seg inne

I dag har jeg bokstavelig talt tørket støv av vaffeljernet !


Gode gammeldagse vafler med gjær, stekt på vedkomfyr !

Mangler bakepulver, vaniljesukker og kardemomme her oppe. 
Har hvetemel, steinhardt sukker og tørrgjær, som har gått ut på dato ! 
Bruk gjerne helmelk og fersk gjær i denne oppskriften. 
Bland gjæren ut i litt av melken, som kan varmes opp litt.

Vaflene ble litt brente, men søte og gode ♥


Vaffelrøre
  • 6 dl melk
  • ½ pakke tørrgjær 
  • 500 g hvetemel
  • 3 egg
  • 200 g sukker
Sånn gjør du:
  1. Vips eggene sammen med melken. Kan gjerne varme opp melken litt først.
  2. Tilsett hvetemel, blandet med gjær og sukker.
  3. La røren svelle i 30-60 minutter.
  4. Varm opp vaffeljernet og pensle jernet godt med smør. Det må gjøres mellom hver steking, for det er ikke smør i røren.
  5. Stek vaflene, så godt du kan... Jernet kan jo ikke snus, så vaflene blir godt stekt på undersiden, men ikke på oversiden. Snu vaffelen og stek den litt på andre siden. Vær forsiktig, jernet blir veldig varmt altså !!
  6. Spis & Nyt !
Bildet var på trykk i ukebladet HJEMMET uke 35 - 2018 

Ingredienser ♥
Lager vaffelrøre 
Vedkomfyr 
Varm opp vaffeljernet 
Brune under og hvite på toppen

Nystekt hyttevaffel
Klar til servering
Neste gang får jeg prøve dette vaffeljernet her 
Bilde tatt fra Svarthammern i Sør Fron, mot Rondane 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF