Google+

tirsdag 5. juni 2018

Pølsegryte med nykål ✿⊱╮Servert med couscous ✿⊱╮✿⊱╮


Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder, urter og grønnsaker.

Lager en enkel pølsegryte til middag med nykål, tomater og masse krydder 
Sunn og god hverdagsmiddag med pølser av kylling og kalkun og servert med couscous av fullkorn.


Pølsegryte til 3 porsjoner:
  • 450 kjøttpølse av kylling og kalkun
  • 1/2-1 nykål 
  • 3 vårløk
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær nykål i tynne strimler, pølser i skiver og vårløk i biter.
  2. Stek pølsene litt i godt smør, før du tilsetter nykål, vårløk og krydder.
  3. Hell over hakkede tomater og la det småkoke under lokk i 10 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Jeg serverte pølsegryta med couscous og drysset over litt persille.
Couscous
  • 2 dl Couscous av fullkorn
  • 2 dl vann + en 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken, sammen med grønnsaksbuljong, olje, soyasaus, 1/4 ts salt og 1/4 ts pepper. 
  2. Den jeg brukte skulle tilsettes etter væsken var kokt opp og trekke under lokk i 6 minutter.
Stek pølsebiter ⊱╮
Tilsett nykål, vårløk og krydder ⊱╮
Rør inn tomater og la det småkoke i 10 minutter ⊱╮
Klar til servering ⊱╮
Ingredienser ⊱╮

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar