Squash'spaghetti med pesto og parmesan



Rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver, squashen er like anvendlig i alle farger, fasonger og kombinasjoner. Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og mineralet kalium. Squash inneholder kun1,8g karbohydrater per 100g.

Squash har en fantastisk evne til å trekke til seg smaker -og i dag er det pesto av basilikum og parmesan, den skal dele tallerken med 🌿


Enkel og god grønnsaksrett med få ingredienser 🌿
Server den, som vegetarrett eller som tilbehør til stekt kjøtt, kylling, fisk eller skalldyr.

Jeg fant igjen noen frosne → kamskjell i fryseren, som jeg tinte og stekte raskt i en stekepanne.
Det er altså så godt !


Du trenger til 1 porsjon:
  • 1 stk squash
  • 2 ss olje
  • 2 ss pesto
  • Salt
  • Pepper
  • Parmesan
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Lag pesto, hvis du vil lage den selv. Oppskrift → her.
  2. Lag strimler av squash med en spiralizer.
  3. Tørk godt av dem på tørkepapir.
  4. Varm opp en stor stekepanne og hell i 2 ss olje.
  5. Stek squash i strimler raskt i 2-3 minutter.
  6. Bland forsiktig inn pesto og krydre med salt og pepper.
  7. Dryss over parmesan og hakket basilikum ved servering.
  8. (Jeg toppet retten med stekte kamskjell 😋





Grana Padano
Fattigmanns Parmensan 
- da den er mye billigere -og ikke så sterk på smak som orginalen !

Grana Padano en meget kjent italiensk fastost som blir produsert av upasteurisert kumelk. 
Osten har de samme egenskaper som Parmesan (ost laget i Parme-dalen). 
Denne er produsert i nabodistriktene, men hører inn under typebetegnelsen parmesan
Grana Padano modnes i 15–18 måneder ved 15–20°C. I løpet av denne perioden blir den stadig snudd, saltet og vasket med saltvann.

Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza.

Pesto kan du lage selv, men det er faktisk billigere å kjøpe den ferdig.
Ofte tror man at den dyreste er den beste -og det stemmer, som regel, men når jeg kjøper pesto, på den lokale nærbutikken foretrekker jeg den fra Eldorado eller Barillo, istedet for pesto fra Jacobs. Jacobs inneholder altfor mye olje etter min smak -og hvis man bruker den på ➡  pizza  blir bunnen bløt av all oljen 🍕

Stekte kamskjell !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF