Paprikagryte med kjøttdeig & ris !


Herlig smaksrik, enkel og god gryte, som er ett perfekt måltid ved bålpannen 🔥

Den har alle smakene til en klassisk fylt → paprika, men i gryteform. 
Forbered gjerne gryta inne og kok den nesten ferdig før du setter den på bålpannen.

Du kan velge mellom kjøttdeig fra storfe, kylling, svin, lam og nå har det faktisk kommet kjøttdeig av hval ! Kjøttdeig av elg, elghakk er rett rundt hjørnet, den er veldig sesongbetont, med du kan ofte få tak i fryst elghakk på Brovold i Stange.


Det samme med ris... velg din favoritt 🌾
Basmatiris, jasminris, lagnkornet ris, naturris, villris, fullkornsris og ris av 👉 bygg og 👉 havreris, som egentlig ikke er ris, men brukes på samme måte.

One-Pot, enkelt og greit 🍂
Alle ingrediensene tilberedes i samme kjele. 

Gryten kan selvfølgelig kokes på komfyren og serveres på en travel hverdag.
Fiks - ferdig på 30 minutter !

Topp herligheten med revet ost og server med godt brød 🍅🍃


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 gram kjøttdeig 
  • 1 stk løk
  • 1-2 stk paprika
  • 2 fedd hvitløk,
  • 400 gram hermetiserte tomater
  • 8 dl kjøttkraft
  • 2,5 dl ris ( med koketid på 15-20 minutter 
  • 1 ss Worcestershire saus
  • 1 ts paprika krydder
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Revet parmesan
  • (Hvitløksbaguetter) 
Sånn gjør du:
  1. Skrell og hakk løk, del paprika i biter og riv eller press hvitløken.
  2. Stek kjøttdeigen på middels varme i en tykkbunnet kjele.
  3. Tilsett løk, paprika og hvitløk i kjelen og la grønnsakene frese ett par minutter i kjelen.
  4. Tilsett hermetiske tomater, kjøttkraft (jeg brukte vann og 2 stk terninger kjøttbuljong), ris, Worcestershire saus, paprika krydder, salt og pepper. 
  5. La gryta småkoke i 20-25 minutter.
  6. Serveres rykende varm med revet parmesan

🍂🍂🍂🍂🍂🍂
Steg for steg ⬇












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF