Svinefilet med middelhavsgrønnsaker i klementinsaus ♪♫


Denne retten ble jeg påminnet i dag, av noen, som likte bildet fra oktober 2019 på 👉 Instagram

Men, jeg fant ikke igjen oppskriften på bloggen.
Den var lagret, som utkast, men var ikke publisert. 

Muligens fordi jeg har så mange lignende oppskrifter, men den er veldig god, så den fortjener sin plass i oppskriftssamlingen !
Her kommer den - sent, men godt  👇

Saftig helstekt svinefilet med masse gode sunne grønnsaker er skikkelig godt ! Enda bedre blir det med en magisk saus med klementin og soyasaus 🌿

Serveres med fløtegratinerte poteter, ikke akkurat sunt, men til trøst utrolig godt 😋
Håper retten kan friste dere også !

I glasset 🍷 Cune Rioja Reserva 2014 

Forbered og stek potetene først, da de tar lengst tid.
Svinefilet og grønnsaker er klar til servering etter 40 minutter ♪♫

Spis & Nyt ♪♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • 1/2-1 grønn squash
  • 1 paprika
  • 1 purre
  • 200 g små tomater
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 klementiner til sausen + 1 til den ferdige retten
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts maizenna
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Finskjær svinefilet fri for fett og sener.
  2. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør. Legg den til side.
  3. Ha kjøttkraft, saft og finstrimlet skall av 2 stk klementiner og soyasaus, i samme panne som du stekte svinefileten i.
  4. Jevn sausen med maisennamel ut rørt i kaldt vann, og smak til med litt pepper og eventuelt salt, soyasausen inneholder mye salt -så smak på sausen først !
  5. Skjær alle grønnsakene i biter, unntatt sukkererter og tomater, de kan brukes hele.
  6. Legg grønnsakene i sausen og legg fileten over.
  7. Ha på lokk og la det hele småputre i ca. 10 minutter hvis du bruker indrefilet, 15 minutter med ytrefilet. Jeg liker den svakt rosa, hvis du vil ha den gjennomstekt så legg til 5 minutter, men da bør du vente med å tilsette tomater til retten har kokt i ca. 10 minutter.
  8. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver.
Fløtegratinerte poteter 
  • 800 g poteter
  • 1 liten gul løk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • (Revet ost)
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og løk, fri for skall.
  2. Skjær poteter i tynne skiver og hakk løk.
  3. Legg poteter og løk lagvis i ildfastform.
  4. Krydre med salt & pepper mellom lagene.
  5. Bland fløte og melk, tilsett litt muskatnøtt.
  6. Stekes midt i ovnen på 220°C i ca. 40 minutter.
Dryss over revet ost etter ca. 15 minutter, hvis du ønsker det.
Jeg droppet osten i dag, da det er så mye gode smaker i selve retten 🍅

Svinefilet med middelhavsgrønnsaker


    🍷 Cune Rioja Reserva 

    • VaretypeRødvin
    • Varenummer5705801
    • LuktAroma med preg av modne røde og mørke bær, litt tørket frukt, lær, skogbunn og fat.
    • SmakLitt utviklet med sammensatt preg av sødmerike røde og mørke bær, krydder, litt vanilje og fat.
    • FargeDyp rød.
    • Land, distriktSpania , Rioja
    • ProdusentCVNE
    • Årgang*2017
      * Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
    • MetodeManuelt høstede druer, avstilking før pressing, kort maserasjon.
    • InneholderSulfitt
    • EmballasjetypeGlass
    • KorktypeNaturkork
    • UtvalgBasisutvalget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF