Bananvafler !


Har du overmodne bananer så kan du lage herlige søte og gode vafler med havregryn 🌼
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og karbohydrater.

Banan inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre fruktslag, og er dermed velegnet for å gi et energitilskudd. Banan er derfor ideell å spise før og etter fysisk aktivitet, da kroppen fort tar til seg næringen. Banan inneholder vitamin B6, folat, kalium og fiber. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil bidrar vitamin B6 og folat til å redusere trøtthet og slitenhet og bidrar til et normalt immunforsvar.


Bananer er naturlig søte så du trenger egentlig ikke tilsette sukker i vaffelrøren, 
men litt honning gir en ekstra god smak på vaflene. 
Smaker supergodt med lettrømme og syltetøy 🍓

Passer også helt perfekt i matboksen med godt smør og brunost !
Fyll opp magen med gode bananvafler og 
👉 smoothiemed bjørnebær og Biola 😋 


Da vaflene ikke inneholder smør, må du pensle vaffeljernet med smeltet smør mellom hver steking.

Du trenger til 16 stk:

  • 4 overmodne bananer
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 2 ss flytende honning eller fiberSirup
  • 4 egg
  • Smeltet smør til pensling
Sånn gjør du:
  1. Del bananene i biter.
  2. Legg alle ingrediensene i en blender og kjør til røren en jevn og uten klumper.
  3. La røren svelle i 20 minutter.
  4. Stek vaflene i ett oppvarmet vaffeljern, penslet med smeltet smør.
'Honningen', jeg bruker er FiberSirup
Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup). 
FiberSirup inneholder 70 g fiber og kun 5 g sukkerarter per 100 gram.
Godt smaker den også !

Ingredienser

Ha alle ingrediensene i en blender

Vaffelrøre 

Bananvafler

Bananvafler


Bananvafler med syltetøy og romme !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF