}); Edels Mat & Vin: Enkel buffé ♫♫ Koldtbord ! Google+

søndag 23. januar 2022

Enkel buffé ♫♫ Koldtbord !


Vi hadde en liten sammenkomst med mat & musikk i helgen ♫♫

I stedet for middag serverte jeg en liten buffet eller koldtbord, som de fleste kaller det.
Buffet også kalt buffé er et begrep, som kommer fra fransk og latin og opprinnelig betyr 'praktbord'.


Vil ikke akkurat kalle dette for praktbord, men godt var det og gjestene var storfornøyde.
Det så ut, som om alle fant noe de likte. 

Det meste kan lages i god tid før servering, så det blir ikke noe stress 
♫♫



Engen og Gjengens musikalske praktbord ♫♫
  • Loff
  • Godt smør
  • Hjemmelaget potetsalat 👉 oppskrift
  • Karbonader av høyrygg 👉 oppskrift
  • Varm løk 👉 oppskrift
  • Våruller, servert med soyasaus og sweet chilisaus 👉 oppskrift
  • Spekemat med melon & jordbær
  • Røkelaks og sennepsaus.
  • Eggerøre 👉 oppskrift
  • Djevel egg med frisk dill, rød og sort lodderogn 👉 fylte egg
  • Reker med majones & sitron 👉 oppskrift
  • Crispy salat, små tomater, agurk 
  • Daim iskake med marengsbunn 👉 oppskrift
  • Krumkaker 👉 oppskrift


Sånn gjør du:
  1. Vårruller, karbonader, løk og iskake kan lages en uke eller to, hvis ikke lenger, før servering og oppbevares i fryseren. Legg karbonader og løk i kjøleskapet dagen før servering. 
  2. Krumkaker kan lages flere uker før servering.
  3. Fylte egg kan tilberedes dagen før servering, men vent med toppingen. 
  4. Tin rekene i kjøleskapet natten over eller i kaldt vann med masse salt. Pilles før servering. Lag majones, den kan lages dagen før -eller bruk en god ferdig majones.
  5. Potetsalat lages dagen før servering.
  6. Spekemat og røkelaks legges på fat, sammen med tilbehøret. Dette kan gjøres i god tid før servering og oppbevares i kjøleskap.
  7. Eggerøre blir best hvis den lages rett før servering.
  8. Vårruller stekes frosne, 200°C varmluft i ca. 25 minutter. 
  9. Karbonader legges i en ildfast form, legg over brun løk. Varm karbonadene opp sammen med vårullene.  Dekk karbonadene med aluminiumsfolie på slutten av steketiden.  
  10. Ta iskaken ut av fryseren og sett den i kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal serveres.
  11. Kos dere ♫♫
Må innrømme at jeg kjøpte loff, men har du tid og lyst kan du gjerne bake loff selv.
Oppskrift 👉 her.

Smør kan du også lage selv, det finner du oppskrift på 👉 her
Godt meierismør er det helt innenfor å kjøpe ferdig, men husk på og ta det ut av kjøleskapet en times tid før servering, så det blir smøremykt.

Karbonader av kvernet høyrygg

Vårruller

Daim iskake med marengsbunn








Enkel buffé ♫♫ Koldtbord !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar