Inspirerende ukemeny med høstens farger og smaksrike middager

 
Denne uken har jeg noen av de nyeste oppskriftene på menyen !
Felles for alle rettene er at de ser fargerike ut, har masse gode smaker og spennende kombinasjoner.

Det er bare å glede seg !
Oppskriften finner du i navnet på retten.

God middag 🍂🖤


Mandag

Kantarellsuppe er en av verdens beste supper 🍂💛 
Denne utgaven kommer fra Hedmarken !

Spis den til lunch eller middag med godt brød.
🍂🍄 Smaker gull - Skogens gull 💛


Tirsdag

Smaksrike litt klissete kyllingbryst med sprøtt skinn i en knallgod saus. 
Servert med ris og toppet med vårløk, chili & koriander 🌾

Jeg elsker koriander, men for dere, som synes koriander smaker såpe kan urten erstattes med bladpersille. 
Nå har det nå kommet bladpersille i potte også faktisk.


Onsdag

Denne retten inneholder mine favoritter skalldyr og pasta med asiatiske smaker.

Her kan du selvsagt bruke rå scampi, men hvis du skal ha en kjapp middag
-er det greit med ferdig kokte scampi fra kjøledisken.

Jeg brukte ingefær marinerte scampi fra den lokale Kiwi'n i dag !
Bruk kinakål eller spisskål, nå som det ikke er sesong for nykål.


Torsdag

Nydelig hvalkjøtt middag med spennende smaker.
Det er stor forskjell på kvalitet på hvalkjøtt, jeg vil ikke fortelle hvilken produsent du ikke skal kjøpe, men kan trygt anbefale Myklebust Hvalprodukter sin pakke med 2 biffer a 200gram.

Hvalkjøttet blir ovnsbakt i en god sennepsaus og servert med ris og brokkolini 🌾


Fredag

I denne oppskriften serverer jeg stekte neper og reddiker, som tilbehør til stekt breiflabb med kokte poteter og masse løk 🌿

Har du testet ut stekte neper og reddiker, det er knallgodt -sprø og gode !

Får du ikke tak i breiflabb kan du bruke en annen type hvit fisk, som steinbit, torsk, kveite eller sei. 


Lørdag

Saftig og knallgod tortilla smashburger 🌿🍅
Her sender vi 'Taco's til nye høyder uten spisskummin !
Skikkelig kliss, men veldig godt !


Smash burgere er tynne burgere, som opprinnelig kommer fra USA,
De heter smash burgere, på grunn av stekemåten. Former dem som boller, legger dem på en varm grill eller stekepanne og smasher dem flate med en stekespade.

SMASH BURGER TACOS
med ekstra god smak av hjemmelaget dressing kan jeg gjerne spise hver fredag i noen uker.


Søndag

Knallgod klassisk middag, som passer godt på kalde høstdager 🍂

Supermøre rødvinsbraiserte skiver av svinenakker 🐷🍷🍃
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunet råvarer i en gryte sammen med kraft.

Skiver av svinenakke høres fancy ut, men vi har spist det siden tidenes morgen.
Det er rett og slett nakkekoteletter uten bein.

Tilbehøret er potetstappe med fennikel og ⇾ syltet kantareller 🍄


Ukens søte

Hvis du liker Baileys, vil du elske denne desserten 🍓
Fløyelsmyk krem med nydelig jordbærsaus.
Vel bekomme 🍂
 

Så takk for nå, da 🍂


Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen
Først til fjells, som alltid før
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.

Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.

Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.

La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet
Takk for årets eventyr 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF