10 september 2013

Kyllinglasagne ✿⊱╮✿⊱╮


Lasagne i betydningen pastaplater kan også kalles:
Lasagnoni = store lasagneplater,
Lasagnette = små lasagneplater.

Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.


Dette er en variant med kyllingkjøttdeig !
En litt sunnere variant enn vanlig kjøttdeig av storfe.

Til 6-8 personer:
Kjøttsaus:
  • 800 gr. kyllingkjøttdeig
  • 1 rødløk
  • 2 dl vann
  • 2 bokser tomater med oregano & hvitløk
  • 1 beger Maggi kyllingfond
  • 3 ts oregano
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Brun kjøttdeigen i en panne med litt olje eller smør.
  2. Finhakk løken og ha den i panna.
  3. Hell i vann, tomater, kyllingfond.
  4. La det småputre til sausen tykner og smak til med krydder.
Ostesaus:
  • 5 ss hvetemel
  • 9 dl lettmelk
  • 100 g revet gulost
  • 1 ts malt muskat
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Lag jevning av melet og litt av melken.
  2. Kok opp resten av melken og rør inn jevningen.
  3. Tilsett osten og la sausen koke i 5 minutter, under omrøring.
  4. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Montering:
  1. Legg kjøttsaus, ostesaus, lasagneplater lagvis i en ildfast form.
  2. Dryss over revet ost.
  3. Sett formen i stekeovnen, forvarmet til 200 grader. i ca. 40 minutter.
  4. Serveres med salat   ⊱╮⊱╮


Mini rivjern, praktisk når man skal rive muskatnøtt c",)

Ha en fin dag ✿

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF