}); Edels Mat & Vin: Skalldyrpai ((♥)) Google+

torsdag 12. september 2013

Skalldyrpai ((♥))


Nydelig pai for oss som elsker skalldyr !!
Smaker smaskens !!
Spis & Nyt !

Til 4 porsjoner
Paibunn:
  • 150 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 1 ss vann
Sånn gjør du:
  1. Elt sammen mel, smør og vann til en jevn deig.
  2. Tilsett en skje kaldt vann.
  3. Kjevle deigen ut og kle en paiform.
  4. Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  5. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  6. Ta det ut.

Paifyll:
  • fylt krabbeskjell
  • 200 g reker uten skall
  • 150 g blåskjell uten skall
Visp sammen:
  • 3 egg
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 ts salt
  • 1 knivsodd kajennepepper
  • 1 ss gressløk
  • 1 ss dill
Sånn gjør du:
  1. Fordel skalldyrene i paiskallet.
  2. Hell eggeblandingen over skalldyrene.
  3. Stek paien nederst i ovnen til fyllet er fast.
  4. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

En kald tysk riesling passer godt til ♥
♫♪  Bon Appetit ♫♪

Livet handler ikke om å sitte med gode kort på hånden,
men mer om å spille godt med de kortene man har fått utdelt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar