18 september 2013

80’tallet’s Avokado med reker; møter chili og hvitløk ♫♪



Klassisk forrett fra 70-80' tallet !
Fremdeles en av mine favoritt forretter - smaker nydelig ♫♪

Forrett til 4 personer:
Ingredienser:
  • 2 stk avokado
  • 400 g reker, skrelte
  • 2 dl seterrømme
  • 1 hvitløksbåt
  • 0,5-1 rød chili
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss frisk dill
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skrell rekene.
  2. Bland sammen seterrømme, presset hvitløkbåt, chili sitronsaft og dill.
  3. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene.
  4. Del avokadoen i to og ta ut steinen.
  5. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.
  6. Del avokadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler.
  7. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen.
  8. Kutt de fire som er igjen i tynne skiver nesten helt igjennom, brett de ut til vifter.
  9. Ha litt sitronsaft på avokadoen slik at den ikke mister fargen.
  10. Legg avokadoskålene på en tallerken og fyll fyllet opp i avokadoskålene.
  11. Pynt med avokadoviftene, salat, sitron og dill.
 ♥  ♥  ♥  ♥

Berg Crémant d'alsace Blanc de Noir Réserve Particulière Brut
Middels dyp grønngul. Ung fruktighet preget av eple og jordbær, innslag av urter og kjeks…
· Land/distrikt: FRANKRIKE, ALSACE
· Råstoff: 100% PINOT NOIR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF