20 september 2013

Firkløverkake ✿ ✿ ✿


Kjent og kjær sjokoladekake !
Kaken blir luftig og lett på grunn av de stivpiskede eggehvitene.

Kakebunn:
  • 5 egg
  • 250 g sukker
  • 135 g smør
  • 135 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kokesjokolade

Sånn gjør du:
  1. Skill eggehvite og eggeplommer.
  2. Pisk eggehviten stiv. 
  3. Pisk sukker og eggeplommer godt. 
  4. Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt. 
  5. Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. 
  6. Bland forsiktig inn eggehviten. 
  7. Stekes i en godt smurt rund springform, 24-26Ø. 180 grader i ca. 50 minutter. 

Krem:
  • 1 kopp fløte
  • ½ kopp smeltet smør
  • 1 kopp sukker
  • 120 g firkløver sjokolade
  1. Kok fløte, smør og sukker til det tykner.
  2. Tilsett firkløversjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
  3. Kremen og kaken må være kald før kremen tas på kaken!


 ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

De små, de skjønner allting, de. De skjønner til og med det som står mellom linjene...
- Anne-Cath Vestly


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF