29 september 2013

Elgkarbonader med grønnsaker og fløtesaus ✿⊱╮


Elg er et stor hjortedyr, som lever ute i barskogen.
Skandinaviske helleristninger viser at mennesker allerede i steinalderen drev med elgjakt.

Elgjakt er utbredt i store deler av Norge, og høsten 2004 hadde 329 av landets da 434 kommuner åpnet for elgjakt. Både i kjøttmengde og i kroner er elgen det viktigste viltet i Norge.
Hvert år felles det ca. 36 000 elg i Norge.
Kjempegodt kjøtt, men ganske magert, så det gjør seg med litt smør og fløte ♫♫


Elgkarbonader til 4-6 porsjoner:
  • 800 g kjøttdeig av elg
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 stk egg
  • 0,5 ts pepper
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts tørket timian
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør til steking
Sånn gjør du:
  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig.
  2. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.
  3. Tilsett egg og bland godt.
  4. Spe inn fløte, litt og litt omgangen.
  5. Del deigen i emner og form til karbonader, som du steker i stekepanne.
Tilbehør:
Kokte poteter
Kokte gulrøtter
Stekt sopp og løk

Fløtesaus:
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 laurbærblader
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret og rør inn hvetemel.
  2. Rør hele tiden slik at det ikke blir brent.
  3. Spe med kraften og la sausen koke minst 10 minutter.
  4. Tilsett laurbærblad og fløte.
  5. La det koke noen minutter, smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett noen dråper sukkerkulør, kun for fargens skyld.
Ripasso Compromesso i glasset ⊱╮

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF