09 september 2013

Helstekt marinert indrefilet av svin ♫♫♪



Jeg kjøpte ferdig urtemarinert svinefilet fra Gilde, men du kan gjerne marinere den selv:
Gni indrefilet inn med masse olje og urtekrydder og la den ligge i plast i kjøleskapet noen timer.
Persille, rosmarin, basilikum, estragon passer godt til svin.
Server svinefileten på en grønnsakseng med en helt herlig salt-syrlig saus, som lager seg nesten selv.
Lover deg - Smaker fantastisk ♫♪

Ingredienser:
(Til 4 porsjoner)
  • 800 g marinert svinefilet
  • 1 rødløk
  • 1 grønn squash 
  • 1 orange paprika
  • 1 pose babygulrøtter
  • 1 purre
  • 1 dl kjøttfond
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
Fremgangsmåte:  
  1. Skjær grønnsakene i passelige biter. 
  2. Fres grønnsakene i stekepanna. 
  3. Tilsett kjøttfond, soyasaus, sitronsaft og krydre med salt og pepper. 
  4. Ha grønnsakene over i en ildfast form. 
  5. Finskjær indredilten fri for hinner og fett. Brun svinefileten raskt i en varm stekepanne med litt olje og smør. 
  6. Legg den over i den ildfaste formen, på grønnsakene. 
  7. Stek på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er den rosa. (76°C gjennomstekt) 
  8. La den hvile i 10 minutter. 
  9. Skjær den i skiver og legg skivene tilbake over grønnsakene. 
  10. Pynt med frisk persille.
Serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta.

God Middag ♫♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF