18 september 2013

Fromasjkake med bær & gelelokk c",)


En får værra som en er nårn itte vart som en sku ♫♪
Fikk ikke av bunnen på kakeformen serru !

    
Bunn:
  • 1 pk gjende kjeks 
  • 250 g smør 

Fromage:
  • 2 pk gelepulver med bærsmak, OBS!!! halv vannmengde i forhold til det som står på pakken. 
  • 400 g frosne bær 
  • 3 dl kremfløte 
  • 2 bokser vaniljekesam 

Gelelokk:
  • 1 pk gelepulver med bærsmak, vann etter anvisning på pakken 
  • 200 g frosne bær 

Slik gjør du:

Bunn:
  1. Smelt smøret.
  2. Knus kjeksen til smuler og bland sammen kjeks og smør.
  3. Fordel blandingen i en springform, sett formen kaldt mens du lager fromasjen -og det er kanskje lurt og bruke bakepapir i bunn, så kaken blir lettere og ta ut av formen.

Fromasj:
  1. Kok opp vann, og bland med pulveret.
  2. Avkjøl noe.
  3. Bland i de frosne bærene, la blandingen bli litt tykk, men ikke stiv.
  4. Pisk fløten og tilsett vaniljekesam, bland inn geleen og bærene. 
  5. Hell fromasjblandingen over bunnen. Avkjøl til fromasjen er helt stiv.

Gelelokk:
  1. Kok opp vann, bland i gelepulveret.
  2. Avkjøl noe.
  3. Bland i de frosne bærene.
  4. Denne blandingen bør helst være rimelig tykk før du heller den over kaken, hvis ikke blir det
  5. fort lekkasje ut av formen
  6. La kaken stå kaldt til gelelokket har stivnet helt! ♫♪

Dagen i går var en erfaring ~ 
Dagen i dag er en ny begynnelse ~ 
I morgen har man ingen garantier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF