30 september 2013

Stekt laks med purre og mango ♥ஜ


Dette er en veldig god fiskemiddag, med en herlig hvitvinsaus.
Blandingen av purre og mango løfter retten og gjør den litt spennende.
Spis & Nyt  ♫♪

 Du trenger:
  • Laksefilet

  • Purre
  • Mango
  • Hvitvinsaus *
  • Salatblader
  • Sitron
Sånn gjør du:
Stek laksefilet i ildfastform i stekeovn på 200 grader i 12-15 minutter.
Krydre den med salt og pepper.

Saus:
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 finhakket sjalottløk
  • ½ dl kremfløte
  • 250 g smør
  • Salt
  • Pepper
  • Saften av ½ sitron
Fremgangsmåte:
  1. Kok inn hvitvin og sjalottløk. 
  2. Når det meste av vinen er kokt inn, tilsettes kremfløte.
  3. Kok inn fløten til det tykner.
  4. Rør så inn små terninger av kaldt smør.
  5. Hold temperaturen opp mot kokepunktet (skal ikke koke).
  6. Når alt smøret er rørt inn smakes sausen til med sitron, salt og pepper.
Purre kuttes i 1 cm. store biter.
Kok opp vann med godt med salt i, ha i purren og gi den et godt oppkok.
Slå av vannet og vend inn mangoen, som er kuttet opp i biter.
Server med gode poteter, noen salatblader og sitron ♥ஜ


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF