13 september 2013

Pizza med skalldyr ✿⊱╮



Det er mange som rynker på nesa over pizza med skalldyr,
men har du prøvd det a ??
Skikkelig god, smakfull pizza !
Pizzabunn :
Til 3 posjonspizzaer
  • 500  hvetemel
  • 1 pose pizzagjær (gjær er vist ikke bare gjær lenger C",)
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt

Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen,
tilsett nok mel så den blir smidig.

La den heve i 45minutter.

Del deigen i tre emner og kjevl ut pizzabunner.
Etterhev i ca. 20 minutter.

Det er dessverre bare jeg, som vil ha skalldyrpizza i heimen. Gubben og kidsa vet ikke hva de går glipp av ;)
Så jeg gjorde det lettvint og brukte blåskjell i lake og ferdig pizzasaus 
fra Toro med tomat & basilikum.
Smurte den utover pizzabunnen, tilsatte skrelte reker og blåskjell
Tok på litt hakket basilikum og revet ost på toppen.

Stekes i ovn: 225 grader i ca. 15 minutter.



 Nam - Nam !! God fredag ;)

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2012

Transperant tiltalende duft av friske kirsebær og hint kalkmineraler.
Strukturert vin med lang ettersmak.

Karakteristikk: Fylde:Garvestoffer:

  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 1,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring

  • Carussin er et lite, familiedrevet vinhus, som holder til
     i San Marzano Oliveto i Piemonte.

    Dette er en vin fra  Nos Dos :http://nondos.no/
    Det betyr at den er fremstilt uten snarveier og så naturlig som overhodet mulig. Ren, ekte vin uten fatpreg og tilsetninger som sukker, syre eller aromagjær.

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF